Sunday, 18 November 2012

Sairaanhoitajayrittäjä verkostoissa

Dialogia, vuorovaikutustaitoja, assertiivista viestintää, argumentointia, motivointia ja ideointia sekä ajanhallintaa on koordinoidusti harjoitettu kuluneella viikolla. Hoitoalan ammattilaiselta vaaditaan mitä moninaisempia taitoja hoitotyön asiantuntijuuden lisäksi. Elämme verkostoissa, joissa yhteydet ja kontaktit vaihtelevat asian ja toiminnan perusteella hyvinkin vilkkaasti ihan jopa päivän mittaan.

Julkinen, kankea byrokratia sääntöineen ja pykälineen sekä pitkine käsittelyaikoineen on hankaloittanut meikäläisenkin työtä ja aiheuttanut harmaita hiuksia ja huonosti nukuttuja öitä. Usein yksinkertaisista asioista tehdään hankalia, kun asioista päätetään byrokratian tai organisaation näkökulmasta ja intresseistä lähtöisin. Kuinka helppoa kaikki olisikaan, jos kaikilla yhteistyötä tekevillä tahoilla olisi sama tahtotila eli "potilaan paras". Toisaalta kaikesta voimme aina oppia jotain....

Tärkein verkostokumppani työssäni on siis potilaat / asiakkaat. Yhteistyökumppanit, kollegat ja moniammatillisen verkoston tuomat resurssit ovat organisaationi voimavara. Esim. HyVäl- kumppanuus ( HyVäl) verkoston jäsenet toimivat tässä tehtävässä työssä jaksamisen tukena ja osa meistä hallituksen jäsenistä kokoontui maanantaina suunnittelemaan ensivuoden toimintaa ja yhteistyön kehittämistä sekä tietysti yhteistä joulunalusillanviettoa!

Porvoo on suhteellisen pieni kaupunki ja täällä on paljon yksityisiä hoitoalan ammatinharjoittajia. Olisi mahtavaa saada kerättyä tätä osaamista moniammatilliseksi verkostoksi, jolloin voisimme olla yhdessä enemmän. Alkuun pääsin tällä viikolla iltapäiväkahvi tapaamisen merkeissä fysioterapeutti, lymfaterapeutti Taina Åkerlund-Pesosen  (T:mi Team Energy Taina Åkerlund-Pesonen) kanssa. Tästä on hyvä jatkaa!


Vääksyn Lääkärikeskus 2012
Perjantaina kokoustelinkin sitten Asikkalassa, Vääsyn Lääkäriasemalla, sairaanhoitajayrittäjien hallituksen kokouksessa yhdessä Suomen Sairaanhoitajaliiton edustajien kanssa. Tämä energinen naisporukka visioi ja suunnittelee uusia tuulia yrittäjäsairaanhoitajien purjeisiin. Matkalla tutustuimme upeaan hotelli Tallukkaan ja ihanaan Vääksyn myllyyn, jossa toimi luomujauhokauppa. Kokouspaikkana oli Vääksyn Lääkärikeskus, jonka toimitusjohtaja sh Tiina Wangel valittiin juuri Asikkalan vuoden yrittäjäksi. Onnea Tiinalle! Vääksyn Lääkärikeskus on rakennettu poikkeusluvalla perheen entisen autotallin tiloihin. Upea ja toimiva ratkaisu. Tätä voisi kutsua jo Alf Rehnin kirjan mukaan Vaaralliseksi ideaksi.

Loppuviikon verkostoituminen sujuikin rennommassa meiningissä. Torstai-illan rumba harjoitukset olivat ROCK-juttu, samoin kuin miniäni vanhempien lauantaina järjestämä Tiibetiläis -henkinen illallinen. Nyt on reppu ja pää täynnä erilaista verkostoitumista ja suuntaan uuteen työviikkoon.
Luvassa haasteellisia uusia potilastapauksia, jatkoa hyvin alkaneisiin hoitosuhteisiin ja keskiviikkona 21.11 klo. 18.00 WSOY:n talolla rintasyöpäleikattujen tukiryhmän tapaaminen. Tällä kertaa teemana lymfaödeema ja sen hoito. Sitä ennen tiistaina 20.11 klo. 18.00 Synergy-ilta Evas Choice tiloissa Piispankadulla. Näillä mennään ja kohti joulua.....!

No comments:

Post a Comment