Sunday, 5 May 2013

Marketista ostettu tukisukka ei ole hoitosukka!

Vappu meni jo ja mieleen jäi lehtikirjoitus, jossa juontaja Vappu Pimiä suutelee kirkon portailla vastavihittyä aviomiestään nimikkopäivänään. Hyvä valinta Vapulta valita vappu hääpäiväksi! JEE! Nimistä ja valinnoista aasinsiltana aiheeseen: halpa marketista ostettu tukisukka vai kalliimpi lääkinnällinen mittatilaus hoitosukka? Tähän törmään jatkuvasti ja olen pöyristynyt tavastamme rahastaa hädässä olevilta, uskottelemalla tuotteiden toimivuudella, ilman näyttöön perustuvia faktoja.

Lääkinnällisen hoitosukan tehtävä on toimia ulkoisena "lääkkeenä" ja sen toiminta mekanismi tukee kehomme toimintaa. Hoitosukassa tulee siis olla joku ominaisuus, jolla saadaan kehon normaalia fysiologista toimitaa tuettua. Tämä ominaisuus on hoitosukan materiaali ja kankaan kudontatekniikka, joka takaa tuotteeseen asteittain nilkasta ylöspäin kevenevän paineen. Lääkinnällisen hoitosukan lääkinnällinen teho eli paineluokka (= kompressioluokka, joita on erilaisia tarpeesta riippuen) on siis voimakaimpana nilkassa. Tämä ns. nilkkamitta on siis tärkein mitta, olipa sitten kyseessä polvi- tai reisipituinen hoitosukka tai vaikka sukkahousut. Nilkassa olevan paineen voimakkuus kerrotaan aina pakkauksessa merkintänä Ccl (= kompressioluokka) 1-4. Ns markettisukissa puhutaan deniereistä ja pakkauksessa näkyy usein kuva siitä, miten denierit muuttuvat sukan eri kohdissa. Näissä pakkauksissa PUUTTUU täysin maininta nilkan paineluokasta!

Lääkinnällinen hoitosukka on mittatilaustuote.
Hoitosukassa nilkan alueelle kohdistuva sukan aiheuttama ulkonen paine aktivoi kudoksessa laskimoveren paluuta alaraajoista kohti sydäntä, mikä tukee sydän- ja verenkiertojärjestelmän toimintaa, ehkäisee laskimolaajentumien syntyä (=suonikohjut) ja hoitaa jo alkaneita vaurioita. Samalla hoitosukan paine aktivoi lymfajärjestelmää ja tukee imunesteen ja kudosturvotuksen poistumista alaraajoista kohti laskimokulmauksia kaulalla. Hoitosukka toimii siis lääkkeen tavoin ja siksi sitä nimitetään lääkinnälliseksi hoitosukaksi. Hoitosukkaa varten täytyy hoidettavan alaraajat mitata ja tuotteet tilataan mittojen mukaan. Pelkkä kengän numero ei riitä kertomaan jalan muotoa ja paineen tarvetta. Markettisukat ostetaan vain kengän numeron mukaan. Siksi se sopii
VAIN terveille jaloille!

Toimimme nyt myös Mediteam-shoppina!
Lääkinnällisiä hoitosukkia saa hyvin varustetuista apteekeista ja lymfaterapiaan erikoistuneista hoitoloista. Hoitosukkia on eri merkkisiä ja eri valmistajien mallistoista on syytä valita oikea sukka oikealle henkilölle oikeaan tarpeeseen! Itse olen suosinut useimpia toimittajia ja vastikään liittynyt Mediteam-shop palveluketjuun. Hyvä hoitosukka on ns. luomuhoitoa mitä suuremmassa määrin ja lääketieteellisesti perusteltua hoitoa! Lisäinfoa löytyy netistä.

Tämä infopläjäys tuli nyt vaan sydämestäni, sillä olen huolestuneena seurannut sitä, että hoitosukan tarvitsijoille myydään markettisukkia ja saadaan viivytyksiä hoitoihin ja tilanteet kroonistumaan. Meidän lymfaterapeuttien ja sairaanhoitajien on aika nousta tässäkin asiassa barrikaadeille ja infottava asiakkaitamme vaatimaan parempaa tietoa ja palvelua. Jalat ja keho kiittävät!

No comments:

Post a Comment