Sunday, 12 May 2013

Tiukat faskiat

Neljän päivän miniloma vetelee viimeisiään. Tänään, Äitienpäivänä, onnittelemme kaikkia äitejä koko sydämestämme! Itse ajelin torstaina Raaseporiin tapaamaan omaa äitiäni (ja tietty isäänikin). Samalla piipahdimme lasteni mummin eli ex-anoppini luona. Eílen juhlistimme puolisoni äitiä eli nykyistä anoppiani hänen 80 -v syntymäpäivän ja Äitienpäivän johdosta. Sukujuhlissa tapaa monta sukupolvea ja siinä yhdistyy eri ikäkausien riemut ja surut. Hälinän ja vilskeen keskeltä on ihana rauhoittua sunnuntaina vaikkapa blogin kirjoitukseen.

Perjantaina vietin ihanan ja ansaitun vapaapäivän yhdessä tyttäreni kanssa Porvoossa. Olin varannut meille molemmille hoitotyön sankareille tunnin hieronnan Porvoon Hierojakoulusta. Hoito oli tehokasta ja ammatillista, kiitos Päiville. Käsityöläisenä kärsin ajoittain itsekin kireistä niska-hartia lihaksista sekä alaselän vaivoista. Varmoin ja tehokkain ottein Päivi availi kireitä lihaksia ja kalvoja eli faskioita. Ihana lämpö ja rentous valtasi kehoni. Totesimme, että valitettavan usein "suutarin lapsilla ei ole kenkiä" eli hoitajat hoitavat itseään liian harvoin! Hoidon jälkeen siirryimme tyttäreni kanssa nauttimaan ihanasta menyystä El Albaan Kirkkokadulle. Ruoka oli maittavaa ja kauniisti aseteltu. Illan kruunasi poikani ja miniäni Äitienpäivävierailu, yhdessä nautittu päivällinen ja Venäjä-Suomi jääkiekko-ottelu, joka päättyi suomipoikien voittoon! I love it!

Yrityskuvalehti 2013
Porvoon Hierojakoulun perustajat
Joonas Keituri ja Aleksi Nikkinen
Lauantai aamuna noustessani vuoteesta olin kuin piesty. Kehoa kolotti ja jalkapohjat olivat tosi arat. Kävelemisestä ei ensin tahtonut tulla mitään. No niin, ajattelin, tässä taas todistettiin ihanien kalvoketjujen eli faskioiden toimivuus. Kalvot "lähtevät" jalkapohjista viuhkamaisena rakenteena pitkin jalkoja ylöspäin selän "läpi" otsalohkoon asti. Kun kalvo kiristyy tai tulehtuu jossain kohtaa, voi kipu heijastua koko kalvoston alueella. Eli niska-hartia-selkä- hoitoni perjantaina oli todellakin tehokasta ja kokonaisvaltaista, sillä koko kalvoketjusto reagoi siihen voimakkaasti. Hyvä! Nyt sunnuntaina tilanne on jo korjaantunut ja olo on paljon parempi.

Tämä oma hoitokokemus varmisti sen, että tekemäni hoidot omalla vastaanotollani on rakennettu tomivaksi kokonaisuudeksi. Pyrin vaikuttamaan sekä verenkiertoon että lymfajärjestelmän toimintaan eli tehostamaan aineenvaihduntaa. Lisäksi käsittelen faskioita, lihaksia, arpikudoksia ja niveliä. Hoitajan on todella hyvä olla itsekin välillä hoidettavana, vain silloin oppii tietämään hoidon tehon.

No comments:

Post a Comment