Sunday, 17 November 2013

Kipuprojektia ja kompressiotuotteita

Eino-syysmyrsky on riehunut maassamme ja aiheuttanut tuhansille talouksille sähkökatkoja. Meilläkin valot vilkkuu, mutta toistaiseksi olemme selvinneet säikähdyksellä. Säikähdystä on tullut sieltä sun täältä suunnalta menneenä viikkonakin. Työtahti on kova ja hoitojen tarve samoin. Seuraavia vapaita hoitoaikoja löytyy vastaanotoltani vasta Itsenäisyyspäivän jälkeen. Lohtua tähän kaaokseen on toki luvassa!

Minulla oli viikolla ilo haastatella kahta innokasta sairaanhoidon opiskelijaa, jotka ovat lupautuneet tekemään kanssani kivunhoidon kehittämisprojektia ensi vuoden puolella. Tavoitteena on mestari-kisälli-mallilla opettaa ja kouluttaa uusia kivunhoidon asiantuntijoita alueellemme (ja tietty omalle yritykselleni!). Haluamme yhteistyössä parantaa Sairaanhoitopalvelu-Leenan kivunhoidon vastuualuetta ja kehittää uusia työkaluja ja toimintamalleja tätä varten. Upeeta, mahtavaa!! Tästä kuullaan vielä!

Tiistaina pidetyssä Kivunhoidon uudet tuulet- koulutuksessa oli noin 30 osallistujaa ja illan anti vaikutti palautteiden perusteella herättäneen mielenkiintoa. Itse olisin toivonut mukaan lisää terveydenhuollon ammattilaisia, sillä ilta loi mahtavan tilaisuuden verkostoitua ja rakentaa yhteistyötä.

Sairaanhoitopalvelu-Leena toimii Mediteam-shoppina.
Meiltä saat laadukkaat hoitosukat!
Yhteistyötä rakennetiin myös lauantaina Mediteamin järjestämässä koulutuksessa Vantaalla. Paikalla oli useampi kymmen fysioterapeuttia, lymfaterapeuttia, jalkaterapeuttia ja sairaanhoitajaa. Teemana oli lääkinnällisten hoitosukkien ja -hihojen mittaaminen ja käytön opastus sekä muiden apuvälineiden ja tukien käytön ohjaus. Oli mahtavaa tavata tuttuja kollegoita ja uusia yhteistyökumppaneita! Lääkinnällisten hoitosukkien käyttö on edelleenkin liian vähäistä ja tietämys niiden tarpeesta sattumanvaraista ja heikkoa. Monet vaikeat kipu- ja turvotustilat on hoidettavissa lääkinnällisillä kompressiotuotteilla, mutta niiden mittaus ja valinta on ammattilaisen tehtävä. Ns. tukisukka tai lentosukka ei ole hoitosukka. Väärän tuotteen valita voi pahentaa tilannetta! Valitettavasti myös harva lääkäri osaa ohjata oikean paineluokan valinnassa hoitosukkaa valittaessa. Näissä asioissa kannattaa siis kääntyä lymfaterpia-ammattilaisten puoleen.

Lisää antoisaa ja innostavaa yhteistyötä on luvassa, kun seuraava iso yhteistyöprojekti jyrähtää käyntiin Porvoon Gammelbackassa 26.11.2013. Siitä voi lukea lisää Joonaksen blogissa.

No comments:

Post a Comment