Sunday, 10 November 2013

Kivunlievitys voi olla nopeaa!

Isänpäivänä talossamme on vilinää, mutta yritän ehtiä pikaisesti päivittämään viikon kuulumiset. Aamulenkki tuli vedettyä sateessa myrskyn riepotellessa ja siksi se oli lyhyt mutta ytimekäs. Nyt pari viikkoa käytössäni olleet LiFeWave-laastarit ovat helpottaneet juhannuksesta asti vaivannutta iskiaskipuani niin paljon, että todellakin juoksin aamulenkkini. Minä, joka olen aina inhonut juoksemista( ! ) ja se jopa tuntui hyvältä, eikä minulla ole nyt kipuja! JIPII! Tää toimii. Tietty olen tehnyt myös muuta kehonhuoltoa, kuten esim. eilen koko automatkan Raaseporiin takapenkillä istuessani tein vasemman reiden faskiakäsittelyä ja jalka nauttii.....

Viikko on ollut erittäin työntäyteinen ja intensiivinen. Viime maanantaina kävin Laurean AMK:ssa esittelemässä kivunhoidon projektiani ensi keväänä valmistuville sairaanhoitajille ja terveydenhoitajille. (Katso lisää viime sunnuntain blogitekstistä.) Ilokseni sain viisi hyvää projektihakemusta eli innostusta kivunhoidon kehittämiselle löytyy! Tiistaina haastattelen kahta hakemuksen jättänyttä opiskelijaa ja toivon, että saan heistä positiivisesti latautuneita ja energisiä, uusia kivunhoidon kehittäjiä tekemään kanssani tätä työtä jatkossa. Tuskin maltan odottaa!

Tiistaina järjestän yhteistyössä HLD Oy:n kanssa Porvoossa ilmaisen kaikille suunnatun Kivunhoidon uudet tuulet- luennon Mannerheiminkatu 20 auditoriossa klo. 16.30 - 19.00. Sinne mahtuu vielä mukaan ilman ilmoittautumisiakin, joten tervetuloa vaan! Toivon, että paikalle löytävät tiensä niin terveydenhuollon ammattilaiset, opiskelijat ja lääkärit kuin mahdolliset terveyspalveluiden käyttäjätkin. Yhdessä olemme enemmän!
LifeWave uusi apu moneen vaivaan!

Paras kiitos viime viikolta tuli potilaalta, joka oli pitkään kärsinyt alaraajakivusta. Hän kertoi, että oli jo pitkään kärsinyt kovista kivuista oikeassa alaraajassa. Kipu tuntui jalkapohjasta ihan nivuseen asti ja päivän mittaan se äityi polttavaksi tunteeksi, joka rajoitti liikkumista. Kipukartoituksen tuloksena päädyimme siihen, että vanha varvasvamma oli aiheuttanut virheellisen astumisen. Virheasento taas lihaskalvojen ja lihasten tulehduksen ja se puolestaan kipua. Teimme alipainehoidon ja kinesioteippauksen sekä käytin pari IceWave-laastaria. Ennen hoitoa potilas arvioi kivuksi 5/10 ja heti hoidon jälkeen se oli lievittynyt lukemaan 2/10 ja lähtiessään vastaanotolta hän pystyi hyppimään oikealla jalalla tuntematta lainkaan kipua. Potilas oli erittäin iloinen, hämmästynyt ja tyytyväinen! Se on paras palkkio hyvin tehdystä työstä. Kyllä alipainehoito ja muut hoitotyön menetelmät ovat tehokkaita ja turvallisia! Näistä voit kuulla lisää tiistai-iltana WSOY-talolla. :)

No comments:

Post a Comment