Sunday, 26 January 2014

Kipu ja turvotusta Askola-Areenalla

"Väsynyt, mutta onnellinen!", se on sunnuntaiaamupävän fiilis. Eilinen päivä hurahti kuin siivillä mahtavassa porukassa, Terveys & Hyvinvointimessuilla, Askola-Areenalla. (askola-areena) Olin siellä omalla messuosastolla esittelemässä kivunhoidon välineistöäni ja  kivunhoitotyön keinoja sekä lymfaterapiaan liittyviä kompressiotuotteita. Ihmiset olivat todella avoimen kinnostuneita kuulemaan yritykseni tarjonnasta. Messuosastoja oli paljon ja ohjelma monipuolista. Verkostoiduimme ja virkistyimme sekä saimme ideoita ja puhtia myös omaan jaksamiseen ja hyvinvointiin. Superjuttu! Erittäin iloinen olen siitä, että Askolan terveyskeskuksen henkilökunnasta, sh Satu ja lääkäri Janne, tulivat tapaamaan minua messuosastolleni ja saimme keskustella yhteistyöstämme, joka toimii hyvin! Kiitos Satu ja Janne!
Askola-Areenan messuilla 25.1.2014


Aamulla aloitin oman kehoni hyvinvoinnin analyysin Vivacoren Danielan  seurannassa. Hän vastaa 3 vuorokauden ajan suorittamastani Firstbeat rekisteröinnistä, jossa rintakehäni yli kulkee johto, jonka molemmissa päissä olevat elektrodit mittaavat tietokoneteknologian avulla kehossani ilmenevää stressiä ja palautumista ja työn kuormitusta sekä liikunnan terveys- ja kuntovaikutuksia. Laite arvioi myös elämäntapoihin liittyviä riskejä. Mielenkinntoista on kuulla tulos, kerron siitä kun rekisteröinnin tulokset on analysoitu.

Ravintosuosituksista on puhuttu paljon viime päivinä mediassa, kun Suomeen on julkaistu uudet suositukset. Valtion Ravitsemusneuvottelukunta on antanut uudet ravitsemussuositukset, jotka poikkeavat melkolailla ns. vanhoista suosituksista. Uudet suositukset jakavat mielipiteitä ja tutkitusti eriävää kantaa perustelee hyvin lääkäri Antti Heikkilä blogissaan. Itse pidän kultaista keskitietä hyvänä ja uskon, että jokainen voi oppia kuulostelemaan, mitä oma keho tarvitsee, kunhan vaan haluaa ja tietoisesti tekee hyviä valintoja itselleen.

"Terve sielu terveessä ruumiissa" on vanha sanonta, joka pitää paikkaansa. Siksi aoin nyt tehdä pienen kotijumppa tuokion ennen lounasta. Tulevalla viikolla riittää taas menoa ja tapahtumaa. Tiistaina 28.1. kokoontuu Porvoon Selkäseura ja Nivelpiiri Omenamäen palvelutalossa klo. 18.00. Olen siellä mukana kertomassa omia kokemuksiani LifeWave , akupunktiolaastareista, joista itselläni on hyviä kokemuksia esim. kivun, unettomuuden, stressin ja painonhallinnan osalta. Keskiviikkona 29.1. klo 18.00 kokoontuu rintasyövän läpikäyneiden tukiryhmä Porvoon Pääskytien koululla. Tilaisuus on kohderyhmään kuuluville avoin ja maksuton. Perjantaina onkin sitten vuorossa, Helsinki ja Messukeskus, jossa pidetään Valtakunnalliset Haavanhoito päivät. Luennoin siellä haava kivun hoidosta. Ehkä näemme joissain näissä?!

No comments:

Post a Comment