Sunday, 2 February 2014

Asiantuntijahoitajan tärkeä tehtävä!

HUPS, sinne se tammikuu hurahti ja helmikuu on alkanut talvisena. Vuodenvaihteen loma on enää kuin kaukainen muisto vain. Viikko on ollut kiireinen, mutta antoisa. Olen saanut toteuttaa asiantuntija sairaanhoitajan tärkeää tehtävää, joka on "tehdä itsensä tarpeettomaksi" eli tiedon jakamista!

Mestari-kisälli-oppimismallin toteuttaminen sujuu vastaanotollani hyvin. Vuoroviikoin kanssani kivun ihmeellistä maailmaa pähkäilevät Porvoon Laurean sairaanhoitaja/terveydenhoitaja opiskelijat, Birgitta ja Marianne. Kevään edetessä toivon asiantuntijuuden oppien muuttuneen osaksi näiden opiskelijoiden omaa ammatillista osaamista ja pääomaa, jotta saamme Porvoon seudulle lisää kivunhoidon ammattilaisia.

Tiistai-iltana sain olla todistamassa uskomattomalta tuntuvaa kivunlievitystä, kun Omenamäen Palveltalossa pidetyssä LifeWave-esittelyssä, pahasta skolioosista kärsivä henkilö, sai nopean ja silminnähden tehokkaan avun näistä uusista lääkinnällisistä hoitomenetelmistä. Tätä ilosanomaa on ilo jakaa!

Keskiviikkoiltana tapasin iki-ihanat Lymfaleidit, heidän tukiryhmänsä tilaisuudessa. Olin mukana

Asiantuntijan tärkein tehtävä on
tehdä itsensä tarpeettomaksi!
kertomassa uudesta Mobiderm-yökompressiohihasta ja MMCD-kudoksen nestepitoisuuden mittaustekniikasta yms. lymfaödeemaan liittyvästä tärkeästä asiasta. Ryhmä on kokoontunut jo yli vuoden ja toimii nyt itseohjautuvana. Koolle kutsujana toimii ryhmästä valittu jäsen. Verkostossa on voimaa!
Viikko huipentui torstaina ja perjantaina pidettyihin XVII Valtakunnallisiin Haavapäiviin Helsingin Messukeskuksessa.(http://www.haavapaivat.fi )Osallistuin perjantaina koulutukseen ja pidin itse myös puheenvuoron aiheesta Kivunhoito haavanhoidossa. Tilaisuus oli hyvin organisoitu, siellä oli hyviä luentoja ja monipuolinen näyttely. Sain paljon positiivista palautetta ammatillisesta ja selkeästä esityksestä. Tapasin myös entisen kollegani Länsi-Uudenmaan sairaalasta. Oli ihanaa muistella hetken vanhoja, hyviä aikoja ja kuulla kuulumisia ns.kotipuolesta. Myös Porvoon sairaalasta oli mukana haavanhoidon asiantuntijoita, vaihdoimme yhteystietoja ja toivon, että saamme yhteistyön käyntiin.

Nyt siis tarmokkaana kohti uutta työviikkoa, uutta kuukautta ja uusia mahdollisuuksia!

No comments:

Post a Comment