Sunday, 16 March 2014

Corsentialiksen voimalla

Kyllä eilen oli sellainen tunne, että "mie romahan", kun lumisade sekoitti taas liikenteen ja kukkapenkistä pilkistävät kukat saivat ylleen uuden lumipeitteen. No, terminen kevät ei vielä ole alkanut, vaikka saimmekin jo nauttia ihanista ilmoista pari viikkoa. Kaikki hyvä on tilapäistä, niin myös tänään päättynyt (lyhyt) tanssikurssi, johon olemme puolisoni kanssa osallistuneen talven aikana. Kyllä kunnon valssin pyörähdys osaavilla käsivarsilla on nautinto!

Nautinnollista on myös joka aamu saada kulauttaa kurkkuunsa Corsentialis juoma. Tämä on todellakin, todellakin ensimmäinen ravintolisä, joka on todella nopeasti tuonut "voittaja fiiliksen"! En muista, milloin olisin ollut näin energinen ja vitaalinen! Päivät ovat huippuja, mieli positiivinen, keho energinen ja vahva, pitkään vaivanneet kivut ovat muisto vain ja öisin nukun syvää unta ja olen aamusta heti pirteä. Vyötärön ympärysmitta on pienentynyt 6 cm kolmessa viikossa ja jaksan 
Olo on kuin 20 v sitten!
paremmin liikkua. JESS, tätä lisää!
Eilen osallistuin Helsingissä pidettyyn lymfaterapeuttien koulutuspäivään. Anti oli todella hyvä. Saimme kuulla CRPS potilaiden kipukuntoutuksesta Ortonissa ja Töölön sairaalan suorittamien imusolmukesiirtoleikkausten tuloksista sekä uusista teknologian laitteista, joita on kehitelty lymfaödeeman mittaamiseen. Mukavaa oli tietty myös tavata "vanhoja" kollegoita ja vaihtaa kuulumisia.

Oppiminen on ikuista ja uutta tietoa tulee jatkuvasti. Haasteena on pysyä ajan hermolla ja pystyä myös hyödyntämään oppimaansa ja jakamaan sitä eteenpäin. Syvä murhe mieltäni jäytää, sillä viime viikolla tapasin vastaanotollani kipupotilaan, jonka olisin halunnut hoitaa kivun hoitotyön menetelmin ennen kuin hänen päätettiin leikata. Nyt on kuitenkin operaatio tehty ja potilas edelleen kipuilee, ilmeisesti alkava CRPS. Voi hitsi, kyseessä on nuori henkilö ja pelkään, että kipu kroonistuu, kun ei kokeiltu ensin riittävästi muita hoitoja! Jokainen terveydenhuollon ammattilainen katsoo asioita "omien silmälasiensa" läpi ja tekee sen, mitä parhaaksi katsoo, mutta joskus toivon, että osaisimme konsultoida toisiamme enemmän. Asioissa on yleensä monta puolta ja kaikki kortit tulisi kääntää ennenkuin tehdään peruuttamattomia toimia. Olisinko osannut auttaa, en tiedä varmasti, mutta uskon niin ja ainakin olisin voinut lievittää kipua ja turvotusta. Se on mun juttu ja siinä olen PRO!

Uutta viikkoa kohti mennään enkelin viestillä :"Toivo ennakoi, että aurinko on nousemassa elämänalueellasi. Universumi haluaa sinun saavan sen, mitä sydämesi haluaa. Se vain odottaa sinun uskovan että ansaitset sen, ennenkuin enkelit tuovat sen sinulle. Tee osasi todella päättämällä mitä haluat. Lähetä sitten positiivisia ajatuksia muutoksiin, joita haluat toiveittesi täyttymiseksi. Ole positiivinen."

No comments:

Post a Comment