Saturday, 29 March 2014

Valtakunnalliset Sairaanhoitajapäivät 2014 - törinää pytyssä!

Täydennyskoulutusta potilaan parhaaksi! - lukee Sairaanhoitajaliiton koulutus- ja kustannusyhtiö, Fiocan, koulutusesitteessä. Tähän lauseeseen on helppo yhtyä ja todeta, että näin on! Osallistuin torstaina ja perjantaina Helsingin Messukeskuksessa Sairaanhoitajapäivät 2014 koulutukseen. Anti oli monipuolinen, ammatillinen, tasokas ja hauska. Sen lisäksi, että päivillä tapasin nykyisiä kollegoita, opiskelutovereita ja entisiä työtovereita, niin sain myös uusia tuttavuuksia. Huippuhetkiä oli avajaisohjema, jossa saimme nauttia Sairaanhoitajaliiton puheenjohtajan, Merja Meraston sekä THL:n pääjohtajan professori Juhani Eskolan puheista ja kannustuksista. Pisteenä I:n päällä oli tanssi- ja laulutaiteilija Jorma Uotisen maaginen show, jossa hän vei meidät laulullaan halki Euroopan esiintyen voimallisesti. Jorma yllätti katsojat rohkealla esiintymisellään mustissa verkkosukissa ja korkeissa koroissa! Kyllä oli törinää pytyssä! VAU!

Kiinnostavinta päivillä oli mielestäni kuulla sairaanhoitajan muuttuvasta työnkuvasta. Paljon on jo muuttunut vuosien saatossa, mutta uusia muutoksia on vielä luvassa. Suomessa on sairaanhoitajia tällä hetkellä n 79 600, joista valtaosa on edelleen naisia. Lähitulevaisuudessa tulee tästä ryhmästä siirtymään eläkkeelle n 20 547 hoitajaa, joka on siis melko tuntuva osa. Sairaanhoitajan ammattitutkinto on muuttumassa ja vaikka v 2011 Taloussanomien tekemän tutkimuksen mukaan sairaanhoitaja kuuluukin (lääkäreiden ohella) arvostetuimpiin ammatteihin, ei ammatti ole tällä hetkellä riittävän vetovoimainen, jotta tuo eläköitymisen tuoma aukko voitaisiin paikata. Siispä täytyy muuttaa toimenkuvia.
Sh-päivät, Merasto kertoi sh:n muuttuvasta toimenkuvasta.

Merja Meraston esityksen mukaan tulevaisuuden palveluista korostuvat: sähköiset palvelut (24 h), kotiin tarjottavat palvelut, liikkuvat palvelut, lähellä tarjottavat palvelut (esim. hoitajan vastaanotot), alueellisesti keskitetyt palvelut ja kansallisesti keskitetyt palvelut. Tähän lähellä tarjottaviin palveluihin koen oman vastaanottotoimintani kuuluvan. Tulevaisuudessa palveluita tuottavat useat toimijat verkostomaisessa toimintamallissa. Tähänkin olemme jo yrityksessäni panostaneet. Toimimme hyvinvointipalveluiden tuottajien verkostossa ja sujuvasti konsultoimme tarvittaessa moniammatillista osaamista tarjoavaa verkostoa kollegiaalisesti ja potilaan parhaaksi! Olemme siis ajan hengessä ellemme peräti edelläkävijöitä!

Sh-päivillä 2014 oli hyvä tunnelma! Kiitos!
 
 
Yrittäjän aika on "kortilla" ja niinpä löin monta kärpästä yhteen samalla reissulla. Torstaina oli myös Suomen sairaanhoitajayrittäjien vuosikokous, jossa päätettiin entisen hallituksen jatkavan samalla kokoonpanolla. Mikäläiselle "napsahti" uusi neljän vuoden nakki hallituksen varapuheenjohtajana. Ei huono! Illalla kävin luennoimassa kivunhoidosta Helsingfors svenska reumaförening rf :n väelle ja loppuaika oli ihanaa yhdessäoloa rakkaan tyttäreni kanssa. Kävimme päivällisellä Virgin Oil ravintolassa ja jäin tyttäreni luo yökylään. Kyllä nyt jaksaa.....varsinkin, kun ensiviikolla tiedossa laatuaikaa puolison kanssa minilomalla. <3

No comments:

Post a Comment