Sunday, 29 June 2014

Kehoa kuunnellen tasapainoon

Ensimmäinen lomaviikko takana ja puolisoni totesi, että "sinähän olet lomalla kiireisempi kuin töissä!" Niinpä, mutta kyseessä on ollut ns. positiivista ja virkistävää menoa ja meininkiä! Lomalla on aikaa ja lupa pysähtyä kuuntelemaan kehon viestejä ja tarpeita. Pitkä työrupeama sisätiloissa on suorastaan vaatinut kehoani nyt liikkumaan ulkona, miettimään terveellistä ja säännöllista ruokailua sekä päivittämään sosiaaliset kontaktini, joita olen laiminlyönyt.

Olen löytänyt taas liikunnan ilon! Ihanaa! Sain syntymäpäivälahjaksi Polar loop aktiivisuusmittarin. Se on todella hyvä apuväline, joka kannustaa liikkumaan. Ranneke kehoittaa liikkumaan, jos olet istunut liian pitkään. Laite näyttää kulutetut kalorit, tehdyt ja "puuttuvat" päivän liikuntasuoritteet, askeleiden määrän ja kellonajan. Tää on todella hyvä motivaattori meikäläiselle! Kuten Christer Sundqvist kirjoittaa blogissaan veteraaniurheilija: Liikunta on lääke - haittavaikutukset ovat vähäisiä, voin yhtyä hänen toteamuksiinsa, että liikunta lisää energian kulutusta ja parantaa mielialaa!

Liikunnallinen viikko alkoi edellisellä viikonloppuna, jolloin kävin lauantaina lavatansseissa ja sunnuntaina parin tunnin kävelylenkillä. Lenkin pituus oli kylläkin "vahinko", sillä eksyimme puolisoni kanssa Epoon metsässä ja huonolla suunnistustaidolla kesti aikansa ennen kuin löysimme kotiin. Mutta hauskaa oli! Siitä riittää muistelemista.

Harrastusten lomassa olen tavannut "vanhoja" tuttuja. Kävin Raaseporissa Länsi-Uudenmaan sairaalassa tervehtimässä entisiä kollegoita kivunhoidon tiimoilta. Kävin myös Espoossa opiskelukaverini ja esikoiseni kummin luona pitkästä aikaa. Kiitos Tuija mukavasta iltapäivästä! Samalla reissuilla sai rakkaan tyttäreni kotiin vuorokaudeksi. Sokerina pohjalla minulla oli erityisen antoisa ja voimaannuttava tapaaminen ihanan ystäväni, Jutta Saanilan kanssa. Kehon tietoisuus, läsnäolo ja -ilo ovat tärkeitä asioita.
Tyttäreni muisti minua ihanalla kimpulla. <3
Loppuviikko huipentui LifeWave:n toiminnan parissa. Muutama antoisa tapaaminen uusien mahdollisten käyttäjien kanssa ja omien alalinjalaisten tukemista ja auttamista kohti taloudellista menestystä. Kyllä tää loman alku on ollut mahtava, vaikka tänäänkin TAAS sataa! Emme saa antaa olosuhteiden vaikuttaa meihin, vaan me itse luomme hyvän olomme omilla valinnoillamme!

No comments:

Post a Comment