Saturday 16 August 2014

Lisää konsteja piriformiksen hoitoon

Jihuu, edellisviikon tekstiin viitaten, olen löytänyt lisää kotikonsteja kireän piriformiksen aiheuttaman pakara - ja alaraajakivun hoitoon! Olen sinnitellyt viikon töissä ja alkuviikosta vasen lonkka tahtoi pettää alta ja jalka oli ajoittain kuin tulessa. Lihasvoima on selvästi oikeassa jalassa heikompi kuin vasemmassa ja jalan motorikka ei toimi normaalisti.

www.hierontamarkku.fi
ohjeita triggerhierontaan piriformisvaivaan
No, ei kun mies hommiin eli hoitajan hoitajaksi! Olen tehnyt pari kertaa PhysioTouch alipainehoitoa koko selän, pakaran ja vasemman alaraajan alueelle. Tämä on helpottanut painetta vähentäen lihaksen tulehduksesta johtuvaa kudosturvotusta. Sitten muistin hyvän keinon KINESIOTEIPPAUS! Netistä löytyy hyvä ohje youtubista. Siinä Jan Larota ohjeistaa miten teipataan piriformis syndrooman aiheuttamaa pakarakipua. Teippi vähentää kudospainetta samoin, kuin alipainehoito. Teipin laiton jälkeen kävely ja istuminen sujuivat heti paremmin ja pakarakipu lievittyi huomattavasti. Lisäksi olen jatkanut edellisessä tekstissä mainitsemiani venyttely harjoituksia ja lääkkeettömiä akupunktiolaastareita. Pisteenä I:n päälle otin käyttöön vanhan kunnon TENS-hoidon. (Fysioterapeuttinen sähkökipuhoito)  Nyt tuntuu, että alan olla ns. voiton puolella!

Kuntotuminen on enemmän kuin suotavaa, sillä edessä on Kivunhoito & Lymfaterapia Leena Vallin ajanvarausvastaanoton muutto uusiin tiloihin! 1.9.2014 toiminta aloittaa Yrityskeskus 31-  nimisessä toimipaikassa, Runeberginkatu 31, 06100 Porvoo. Homma jatkuu entisenlaisena, mutta tilat vaihtuvat ja saas nähdä mitä muuta uutta nämä ns. uudet tuulet tuovat tullessaan! Syksy on uudistumisen aikaa!

No comments:

Post a Comment