Sunday, 21 September 2014

Syysflunssaa ja mindfulnessia

Voi himputti mikä viikko! Viikonlopun Oslon keikan jälkeen oli ihanaa maanantaina pulahtaa lämpimään uima-altaaseen vesijumpan merkeissä. Tiistaina pääsin ihanan kampaajani, Minnan, käsittelyyn ja siellä huomasin alkavan flunssan merkit. Syysflunssa kellisti meikäläisen vuoteen omaksi kolmeksi päiväksi, voi ei! Vieläkin on poskiontelot tukossa ja hajuaisti hakusessa. Pari odotettua hyvää koulutustakin jouduin tältä viikolta jättämään väliin, kyllä harmittaa!

Lauantaina päätin urheasti osallistua LifeWave tiimin koulutuspäivään Kirkkonummelle. Anti oli mahtava! Meillä oli ilo saada luennoitsijaksi entinen huippu lumilautailija Aleksi Litovaara. Hän toimii nykyään mindfulness ohjaajana ja työyhteisövalmentajana. Mindfulnessista löytyy paljon kirjoituksia. Aleksi suomensi mindfulnessin olevan samaa kuin tietoinen hyväksyvä läsnäolo. Siitä on tutkitusti hyötyä mm. stressin hallinnassa, palautumisessa, keskittymiskykyyn, työhön sitoutumisessa ja immuunipuolustuksessa. Menetelmän juuret ovat zen-buddalaisuudessa ja meditaatioissa. Aleksi teetätti meillä läsnäoloharjoituksia ja mieleeni jäi erityisesti hänen vertauksensa siitä, kuinka yrittäjälle tulee työjunia asemalle 24/7, mutta kuinka tietoisesti voimme itse valita, mihin niistä nousemme!

Ajatuksia herätti myös verkostomarkkinointikollegani Kaarinan
pitämä esitys sisäisestä motivaatiosta. Hän oli rakentanut esityksensä  Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan raportin pohjalta. Raportin mukaan tulevaisuuden työssä tuottavuus ja innostavuus kohtaavat. Sisäinen motivaatio edellyttää tarmokkuutta eli fyysistä ja psyykkistä
www.aleksi.net
hyvinvointia, työhön omistautumista ja sitoutumista sekä työhön uppoutumista. Kun nämä elementit ovat kohdallaan, saavutamme innostuksen ja ns. flow-tilan, jossa uuden oppiminen sujuu helposti, kehitämme oma-aloitteisesti omia taitojamme, innostumme ja se ruokkii luovuuttamme ja lisää hyvinvointiamme! Itse koen, että yrittäjänä olen etuoikeutettu, koska sisäinen motivaationi on kohdallaan!

Toivon, että mindfulnessin avulla pystyn pitämään "työjunat" aikataulussa ja asemilla, ilman että nousen jokaiseen mukaan liian hätiköidysti. Aioin hyödyntää tätä oppimaani työkalua myös ajanhallinnassa hyvinvointini ja jaksamiseni tueksi. Uudet kujeet, uusi viikkoa ja tiedossa mukavia asioita, jotka ruokkivat sisäistä motivaatiota! Nyt on hyvä aika pysähtyä ja katsoa syksyisen luonnon väriloiston tuloa!

No comments:

Post a Comment