Sunday, 9 November 2014

Kivun hoitoa ajatuksen voimalla

Isänpäivän ilta....puolisoni keskimmäinen lapsi perheineen lähti juuri kylästä. Mikä ihana hiljaisuus laskeutui taloon! Lapset ovat niin valoisia ja energisiä ollessaan tarhaikäisiä, niin ainakin meidän "gramofonineulalla rokotettu" Lenni! Mihin tuo mieletön energia katoaa meidän kasvaessa? Perheemme nuoret aikuiset huokailevat elämän ja työn vaatimusten kohtuuttomuutta. Syksyn hämärät illat eivät mielialaa juurikaan piristä ja tulevaisuus tuntuu heistä jotensakin epävarmalta. Miksi näin?

Krooninen kipu aiheuttaa usein uupumusta ja masennusta. Toisinaan taas masennus ja uupumus aiheuttaa myös fyysistä oireilua, kipua. Tämä oravanpyöräilmiö tuli tutuksi jo urani alkumetreillä 1980-luvulla. Muistan, kun sairaalassa työskennellessäni kroonisilla kipupotilailla oli melkeinpä aina myös diagnoosina depressio eli masennus. Jos taas sairaalaan tulosyy olikin masennus niin diagnoosina oli myös krooninen kipu jossain päin kehoa. Ihminen on biopsykofyysinen kokonaisuus ja kaikki vaikuttaa kaikkeen, niin hyvässä kuin pahassa!
www.positiivarit.fi

Eilen olin LifeWave-tiimimme koulutuksessa Kirkkonummella ja siellä kollega otti hyvin esille sen, kuinka me voimme omilla ajatuksillamme vaikuttaa todella paljon siihen, mitä me koemme ja mihin me pystymme. Ajatukset ovat energiavärinää ja siksi niin vahvoja voimia. Negatiiviset ajatukset ylläpitävät huonoa mielialaa ja tuovat fyysisiä oireita. Positiivinen ajattelu antaa meille energiaa ja voimaa sekä voimistaa terveyttämme. Meidän sisäisellä maailmallamme on vaikutusta ulkoiseen maailmaamme. Me voimme opetella hallitsemaan ajatuksiamme ja näin pystymme toteamaan, että olemme paljon vahvempia kuin uskomme!

Tiiminvetäjämme jätti meille haasteen, jonka voin laittaa tässä eteenpäin: Ole viikko eli 7 päivää positiivinen. Älä sano kenellekään pahasti, älä suutu tai ajattele negatiivisesti. Jos näin teet, aloita "positiivisuus viikko" alusta. Positiivareiden sanoin: "Asenne ratkaisee aina!"

No comments:

Post a Comment