Saturday, 29 November 2014

Hoitajan palkka

Aamupäivän siivousurakan jälkeen on ihanaa istua kynttilän valossa ihastelemassa kättensä jälkiä. Vaikka ulkona on pimeää ja kosteaa, niin sydämessä ja mielessä on lämmin ja valoisa olo. Huomenna vietämme 1. adventtisunnuntaita ja joulu alkaa kolkutella ovelle. Kun lapset olivat pieniä, täyttyi joulunalusaika valmistelun kiireistä. Nyt kun lintuseni ovat lentäneet pesästä ja vain me kaksi vanhaa varista olemme kotona, tuntuu siltä, kuin rauha valtaisi jo pikku hiljaa mielet. En aio hössöttää ennen joulua yhtään! Rentoa meininkiä lisää päätös kahden viikon joululoman vietosta. Jihuu!

Näin vuoden lopussa meillä kaikilla on yleensä tapana suunnata hetkeksi ajatukset kuluneen vuoden tapahtumiin. Yrittäjänä summaamme tilinpäätöstä ja pohdimme toimintamme kannattavuutta, onnistumisia ja tappioita. Tottakai yritystoiminnassa on tärkeää saada aikaan positiivinen tulos eli hyvä liikevaihto. Sairaanhoitaja, joka on aina ollut ns matalapalkkainen ammattilainen, nauttii myös siitä, että hoitotyön tulos on positiivinen ja hyvä. Siinä parhaat mittarit ovat potilaiden / asiakkaiden antama palaute.
Kiitos!

Palautteiden perusteella olen todella RIKAS! Sydäntäni lämmitti erittäin paljon viikolla potilaaltani saama kukkakimppu, jolla hän halusi kiittää pitkäaikaisesta hoitosuhteesta. Vuosien tuttavuudesta on kasvanut ystävyys, jossa vallitsee molemminpuolinen kunnioitus ja arvostus. Suora palaute, varsinkin positiivinen, mutta toki myös rakentava sellainen, on erittäin palkitsevaa ja se on ansaittava 
rehellisyydellä, avoimuudella ja aidolla kohtaamisella. Joskus täytyy uskoa ja luottaa omiin kykyihin niin paljon, että yrittää hoitaa potilaan ongelmia hoitotyön keinoin, vaikka hän esim. lääkärin mukaan ei niitä hyötyisikään. Onhan se huippua, että parilla hoitokerralla potilas voi perua esim.suunnitellun selkäleikkausajan, koska olemme saaneet hänet oireettomaksi ilman kirurgiaa. Hoitajan todellinen palkka ei ole rahalla mitattavissa!


No comments:

Post a Comment