Sunday, 2 November 2014

Kivunhoidon asiantuntija on oman tiensä kulkija

Kun joku sanoo, "Olet muuttunut", se ei ole aina huono asia. Joskus se tarkoittaa vain sitä, että pysähdyit elämään elämääsi omalla tavallasi. - Tämän aforismin luin eilen "somesta" ja jaoin sen rakkaalle tyttärelleni, joka on itsenäistymisessään uudella polulla. Arvostan suuresti hänen päättäväisyyttään ja sitoutumistaan uuteen, positiivisempaan, elämän hallintaan ja oman persoonan kasvamiseen. On vaikeaa mennä valtavirtaa vastaan ja kohdata ystävien arvostelua pitämällä kiinni omista arvoista, jotka ovat eriäviä muiden kanssa.

Tuon tuostakin törmäämme epäilijöihin ja kyseenalaistajiin, jotka saavat meidät miettimään elämämme suuntaa ja arvoja! Tämä on hyvä asia! Milloin viimeksi olet pohtinut sitä, mitkä arvot ohjaavat elämääsi ja siihen liittyviä valintoja, joita teemme päivittäin? Minä tein sen taas toissapäivänä. Sain nimittäin puhelun, jossa yhteistyökumppanini kertoi hämmästyneensä valintojani. Hänen äänensä oli arvosteleva ja jopa hieman halveksiva tai pettynyt (vaikea sanoa puhelimessa ilman näkökontaktia). Ensireaktioni oli hämmästys ja ehkä pieni alemmuuden tunne. Onneksi sain heti kuitenkin kiinni omasta positiivisesta ajatuksesta ja vakaumuksesta sekä innostuksesta ja osasin pysyä asiallisena ja informatiivisena. Keskustelu päättyi hyvässä hengessä ja tapaamisen toivossa.

Uusimaan yritysliite 7.6.2014/ Leena Vallin

Ihailen suuresti henkilöitä, joilla on voimaa ja jaksamista puolustaa omia arvojaan ja valintojaan. Toivon, että voin olla yksi heistä! Minulla on monta esikuvaa ja "idolia" yhteiskunnan eri osa-alueilla. (Lääkäreitä, hoitajia, terapeutteja, näyttelijöitä, urheilijoita ja "ihan tavallisia" kansalaisia.)
Opiskellessani yrittäjän ammattitutkintoa muutama vuosi sitten, asetin yritystoiminnalleni mission ja vision sekä laadin toimintaani ohjaavat arvot. Olen saavuttanut ne ja nyt olen asettanut uudet tavoitteet. On helpompi suunnistaa ulapalta rantaan, kun on hyvä kartta ja kompassi! Toivon kaikille myötätuulta tulevan viikkoon!

No comments:

Post a Comment