Sunday, 8 May 2016

Faskioiden venyminen tuntuu lihaskipuna

Oikein ihanaa äitienpäivää kaikille äideille, isoäideille, mummoille jne. Tämä äiti on nyt väsynyt mutta onnellinen. Kuluneella viikolla olen ollut mukana tekemässä kahden perheen muuttoa ja se kyllä nyt tuntuu kehossa! Olen kuitenkin todella kiitollinen siitä, että esikoiseni on saanut taas oman katon päänsä päälle ja avoeron jälkeinen elämä on palaamassa raiteilleen. Muutama päivä sitten muutimme 80+ v vanhempani Senioriasuntoon Karjaalle ja he ovat todella tyytyväisiä tästä upeasta mahdollisuudesta. Nyt on siis myynnissä ja heti vapaana todella siisti, edullinen ja hyväkuntoinen kaksio Pohjankurussa.

Muuttopuuhat sujuivat nopeasti, hyvässä hengessä ja aikataulussa. Eilen oli vuorossa oman kodin siivousta ja pyykkivuoren purkua. Viimeyönä keho sitten päätti kertoa mielipiteensä tapahtumista ja rasituksesta. Heräsin keskellä yötä vihlovaan kipuun oikeassa kyljessä, kipu säteili rintakehältä pakaraan ja joka hengenveto tuntui pistona kyljessä. Vuoteessa kääntyminen ja ylösnousu oli tuskaa. Raahustin WC:n kautta kaapille, jossa säilytän fototerapialaastareitani. Liimasin parin lääkkeettömiä kipulaastareita kipualueelle ja tein muutamia venytysliikkeitä ja ravistelin selän faskioita. Kipu helpotti hieman ja jatkoin unia.
Selänpuolen faskialinja 
(kuva super-set.com)

Aamulla lisäsin niskaani stressilaastarin ja häntäluun päälle maitohappojen poistumista aktivoivan laastarin. Lattialla muutamia kyljen venytyksiä ja jalkapallon kokoisella jumppapallolla selkärangan ja lihasten rullaamista selin makuulla. Nyt tuntuu taas, että elämä voittaa! Viikolla tekemäni muuttohommat ovat aiheuttaneet lihasten ylirasituksen. Lihaskireys saa aikaan tulehdusreaktion lihaksissa ja sidekudosrakenteessa (faskiakalvoissa). Tulehdussolut toimivat vesimagneetteina ja kudos turpoaa. Tämä kudosten aineenvaihduntaa hidastava prosessi saa aikaan happivajausta ja kuona-aineiden kerääntymistä kudoksiin, jolloin keho oireilee. Todella hyvä selvitys prosessista löytyy Areenan-sivuilta. Siinä fysiatri, kivunhoidon erikoislääkäri J-P Kouri kertoo lihaskivuista ja faskioista. Suosittelen lämpimästi katsomaan sen. Jokainen on oman elämänsä asiantuntija ja kipujakin voi hoitaa itse menestyksekkäästi kotikonstein!

No comments:

Post a Comment