Sunday, 29 May 2016

Kipusairaanhoitaja mentorina

Tein aamulla pienen vidon, jonka yritän saada julkaistua blogin lopussa. Ajaus siihen syntyi perjantaina, kun tapasin ystäväni, joka toi terveisiä kipulääketeollisuuden saralta. Juttelimme Suomen kivunhoidon tilasta ja kuulin, että esim. meillä Porvoossa ei sairaalassa toimi minkäänlaista kivunhoitoon erikoistunutta osastoa tai poliklinikkaa. Sama tilanne on terveyskeskuksessa. Yksityissektorilla olen siis tällä alueella ainoa vastaanottoa pitävä kipusairaanhoitaja. Tämä on katastrofaalista, sillä Väestörekisterin mukaan Porvoossa oli tämän vuoden maaliskuussa 50 087 asukasta ja jos tätä määrää kohden on vain yksi kivunhoitoon erikoistunut sairaanhoitaja, niin huonosti meillä menee!

SKTY eli Suomen Kivuntutkimusyhdistys kouluttaa terveydenhoito ammattilaisia, mutta tällä hetkellä ei Suomessa järjestetä kivunhoidon asiantuntijuuden erikoistumisopintoja sairaanhoitajille. Työ- ja Elinkeinoministeriön julkaisema TEM-analyysi 43/2012 pohtii teemaa: mistä tekijät sosiaali- ja terveysalalle? Sote-alalla tulee vuoteen 2025 olemaan vähintään 18 000 henkilön työvoimavajaus, mutta se voi olla jopa 53 000 henkilön vajaus. Kun perustason tehtävien toimijoiden parissa vajaus kasvaa, se tarkoittaa tietysti myös pulaa erikoisalojen asiantuntijoista. Eli ei hyvältä näytä! Mistä saadaan tekijöitä? 

Vuonna 2014 toimin mentorina mestari-kisällimallissa, joka raportoitiin pro gradu-tutkimuksena v 2014 Tampereen yliopiston Porin yksikössä. Gradun teki Heli Peltola, joka toimii nykyään Geriwell oy:n  toimitusjohtajana. Mentorointi on luonnollinen tapa ohjata ja jakaa asiantuntijuutta. Wikipedian mukaan mentorointi on menetelmä, jossa tietoa ja osaamista – myös niin sanottua hiljaista tietoa – siirretään kokeneemmalta kokemattomammalle. Asiantuntijan tehtävä on tehdä itsensä tarpeettomaksi ja siksi mentorointi kuuluu asiantuntijan tehtäviin.
Vastaanottoni odotustila 2016

Tällä hetkellä etsin mentoroitavaksi henkilöitä, jotka haluavat saavuttaa elämässään taloudellista vakautta ja/tai mahdollisesti lisätuloja ja saada elämäänsä lisää vapaa-aikaa ilman myyntityötä. Jos koet olevasi oikea henkilö tähän niin odotan yhteydenottoasi. Jos siis lupaan, että voin näytää sinulle tavan saada tuloja ja vapaa-aikaa myymättä mitään, niin haluaisitko kuulla?

P.S. En saa videota liitettyä, joten laitan sen erikseen Sairaanhoitopalvelu-Leenan Facebook-sivuille.

No comments:

Post a Comment