Sunday, 24 July 2016

Syöpähoito on mullistumassa....

Viimepäivinä olen taas kiinnittänyt huomiota median uutisointiin ja sosiaalisessa mediassa tykättyjen artikkeleiden otsikoihin. Hämmästyttävää on se, että mitä järisyttävämpi otsikko, sitä enemmän "tykkäyksiä", vaikka sisältö olisi pelkkää puppua! Huom! Ajatteleminen on sallittua ja erityisesti suotavaa. Kaikkea lukemaansa ei pidä uskoa suodattamatta sisältöa ja katsomatta mikä on artikkelin kirjoittajan intressi asiaan.

Omassa blogissani eniten huomioita saa myös raflaavat otsikot, kuten varmaan tämänkin artikkelin otsikko! Otsikko on lainattu Yle-uutiset verkkosivulta. Kyseinen artikkeli: Syöpähoito on mullistumassa - elimistö voi itse tuhota syöpäkasvaimia, on julkaistu jo vuosi sitten. Artikkeli kertoo Bristol-Myers Squibb-lääkeyhtiön tutkimuksesta, jossa elimistön oman puolustusjärjestelmän ominaisuuksia on yritetty hyödyntää syöpäsolujen tuhoamisessa jo vuosikymmeniä. Siis mitä? Kehomme siis tekee itse jo ihan samaa hommaa, jos luomme sille elintapavalinnoillamme immuunipuolustustamme tukevat olosuhteet. 

Tätä aihetta käsittelin viime viikolla blogissani, kun siteerasin tutkijälääkäri Turnerin kirjaa: Syövästä voi selviytyä. Me mieluummin maksamme kalliista lääkkeestä, vaikka lääketutkimuksen tekijät kertovat itse, että haittapuolena immuunipuolustukseen perustuvissa hoidoissa on se, että kun elimistön puolustusmekanismeihin puututaan, elimistö voi hyökätä myös omia kudoksiaan vastaan ja aiheuttaa autoimmuunitauteja ja vaikeita tulehduksia. " Näiden lääkkeiden kehittäminen maksaa paljon. Me tutkimme noin 10 000 molekyyliä, jotta saamme yhden lääkkeen markkinoille. Tietysti tämä kehitysraha täytyy saada takaisin, että voimme edelleen kehittää uusia lääkkeitä, sanoo Sami Hyvönen Bristol-Myers Squibbista." (lainaus verkkosivuilta).

Kuuluisa professori Peter C. Götzsche (2014) herätti paheksuntaa tuomalla esiin tieteellisten vääristymien statistiikkaa ja kliinisten tutkimusten analyysitekniikkaa kirjassaan: Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus. En ole millään lailla lääkevastainen, mutta silloin, kun voimme hoitaa ja tukea kehoamme luonnollisilla menetelmillä, kannatan sitä enemmän kuin oireiden hoitoa lääkkeillä, joilla kaikilla on mieletön haittavaikutusluettelo pakkauksessa. Elämässä kaikki on myös bisnestä. Tupakka on haitallista, sen käyttäjät sairastuvat. Ainoa, joka hyötyy on tupakkayhtiö. Näin on laita myös lääkeyhtiöillä. Bisneksen pääasiallinen tehtävä on olla rahan tekokone! Tehdään myyvä tuote, luodaan hyvät mielikuvat ja ostaja ostaa tunnepohjalta hyvän mielikuvan ja toivoo hyvää vastetta!

Viikolla Iltasanomat referoivat kirjailija, toimittaja Hanna Sumarin blogia, jossa hän kertoi siitä, kuinka hänen kolme lastaan aikanaan sairastui hinkuyskään Ruotsin-matkan jälkeen. Syynä tähän hän mainitsee muiden vanhempien rokotusvastaisuuden. Onneksi lääkäri Antti Heikkilä kirjoitti vasteen omassa blogissaan. Siinä Antti kommentoi asiaa ja toteaa, että oli mielenkintoista, että myös Hannan rokotetut lapset sairastuivat samaan tautiin. Oliko siinäkin syynä muiden rokotevastaisuus? Antti siteeraa Cocrain-tutkimusyhteisön tietoa siitä, että media ja julkisuus ovat vaienneet rokotusten mahdollisista koko loppuelämään vaikuttavista haitoista. Suosittelen lukemaan Antin blogia!

Itselleni nousee huoli tulevaisuudestamme. Mitähän sairauksia Suomessakin vielä ilmenee, kun maahanmuuttajilla ei ole kaltaistamme rokotusohjelmaa? Tuleeko meille resistettejä bakteereja ja tauteja rajan yli muualta? Tulee varmasti! Löytyyköhän niillekin vastalääke, jolla on huimat haittavaikutukset vai pitäisikö ihan aikuisten oikeasti aloittaa oman terveyden vaaliminen, sitä kun ei voi ulkoistaa!
My life - my choice <3  (www.lifewave.com/sairaanhoitopalveluleena)

No comments:

Post a Comment