Sunday, 4 September 2016

Voisinko olla mentorisi?

Viikolla osui sosiaalisessa mediassa silmääni AVI:n eli aluehallintoviraston FB-sivut, joissa ESAVI, peruspalvelut, oikeusturva ja luvat-sivulla kerrottiin kaikkia SOTE-palveluita tuottavien uudesta rekisteristä, joka on tuloillaan. Tässä Lakiluonnoksessa sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamisesta ehdotetaan, että nykyisestä yksityisiä sosiaali- ja terveyspalveluja koskevasta lupa- ja ilmoitusmenettelystä luovuttaisiin. Tulevaisuudessa kaikki sosiaali- ja terveydenhuollon palvelun tuottajat rekisteröityisivät oikeudellisesta muodostaan riippumatta. Varmaan ihan hyvä juttu! 

Toinen mietteitä herättävä asia yksityiselle terveyspalveluiden tuottajalle on Kanta-arkisto ja siihen liittymiseen liittyvät seikat. Suurta päänvaivaa ja huolta aiheuttaa liittymisestä aiheutuvat kulut. Kanta-arkiston valtakunnallinen käytöönotto suunnitelma kertoo, että liittyjät vastaavat omista käyttöönottokustannuksistaan sekä käytönaikaisista kustannuksista maksujaoston suunnitelman mukaisest. Käyttöönottokustannukset muodostuvat useista tekijöistä. Kustannuksia aiheutuu esimerkiksi käyttöönottoprojektin projektinhallinnasta, potilastietojärjestelmän päivityksistä sekä tietoliikenneratkaisuista. Myös henkilöstön koulutuksesta aiheutuu koulutukseen käytettävän työpanoksen myötä kustannuksia, samoin varmennekorttien käyttöönotosta. Eli TODELLA kallista, kun ei ole käytössä edes sähköistä potilastietojärjestelmää!!!!!

Jos tulevaisuudessa toiminimiyrittäjyys SOTE-alalla tehdään hankalaksi, niin mikä on vaihtoehto toiminnan jatkuvuuden kannalta? Yrittäjän eläkelain 1272/2006 mukaan vuonna 1963 ja sitä ennen syntyneellä yrittäjällä alaikäraja oikeus osittaiseen varhennettuun vanhuuseläkkeseen on 61 vuotta. Tämä edellyttää, että en saa muuta omaan työskentelyyni perustuvaa työeläkelakien mukaista etuutta. Ja eläkeen määrä on todella pieni!

Siispä, nyt on aika aloittaa huomisen valmistelut! Olen parin vuoden ajan opiskellut sairaanhoitajatoimeni ohessa verkostomarkkinointi yrittäjyyttä. Verkostomarkkinointi mahdollistaa pienellä riskillä yritystoimintaa, jossa voin mentoroida, opettaa ja ohjata hyvinvoinnistaan kiinnostuneita kohti parempaa elämän laatua, terveyttä ja vaurautta. Tavoitteeni on pystyä jakamaan asiantuntijuuttani muiden hyväksi samalla luoden omaa tulevaisuuttani luomalla lisää toimeentuloa ja terveyttä tuleviin eläkepäiviini (sitten joskus, kun maltan asettua aloilleni). Lisää aiheesta löytyy aiemmista blogeistani 29.11.2015 (Fototerapia: tutkittu, tehokas ja nopea kivunlievitys) ja 1.5.2016 (Myofaskiaalinen kipu). Jos sinulle on tärkeää oma ja läheistesi hyvinvointi, saattaa valitsemani polku sopia myös sinulle. Jos olet elämän tilanteessa, jossa toivoisit lisää vapaa-aikaa ja taloudellista mahdollisuutta siihen, myymättä mitään, voin toimia mentorinasi kohti tavoitettasi. 

Laulun sanoin: "Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa..." Jokainen meistä voi itse vaikuttaa tulevaisuuteensa ja tämän päivän valinnat vaikuttavat huomiseen.


No comments:

Post a Comment