Saturday, 12 November 2016

Miksi kivunhoito ei houkuttele ammattilaisia?

Terveisiä kaikille Suomen lumisimmalta paikkakunnalta, Porvoosta! On se vaan huikeaa, kun huomenna vietetään vasta Isänpäivää ja Porvoossa lumiaurat ovat viimepäivät saaneet jo tehdä todella paljon töitä. Saas nähdä millainen talvi on tiedossa? Olipa sitten ulkona kuinka huono keli tahansa, niin tällä hetkellä sieluni on aurinkoinen ja lämmin! Olen saant viettää todella ihanan vuorokauden keskustellen rakkaan tyttäreni ja tulevan kollegani kanssa meille molemmille niin tärkeästä teemasta eli Suomen kivunhoidon tasosta. Olen todella ylpeä äitinä ja kivunhoidon asiantuntijana siitä, että vastavalmistuva sairaanhoitaja on aidosti kiinnostunut kivunhoidon hoitotyön kehittämisestä! Tällaisia henkilöitä tarvitaan lisää!

Suomen Kivuntutkimusyhdistys  on terveydenhuoltoalan ammattilaisten yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on edistää kivun monialaista hoitoa, kuntoutusta ja tutkimusta Suomessa.Yhdistyksessä on jäseniä 1062 (v.2015). Suurimpina ammattiryhminä ovat lääkärit, hammaslääkärit, sairaanhoitajat, psykologit, fysioterapeutit ja sosiaalityöntekijät. Yhdistyksen
tarkoituksena on kansallisena ja moniammatillisena järjestönä pyrkiä edistämään kliinistä kivun hoitoa harjoittavien henkilöiden yhteistyötä ja koulutusta Suomessa. Tavoitteena on myös tutkimuksen ja kliinisten hoitomuotojen kehittäminen ja mielipiteenmuokkaus kivun hoitoon liittyvissä kysymyksissä. Yhdistys pyrkii myös edistämään kansainvälistä yhteistyötä erityisesti IASP:n (International Association for the Study of Pain), SASP:n (Scandinavian Association for the Study of Pain) ja naapurimaiden vastaavien yhdistysten kanssa. (www.skty.org)

SKTY on esittänyt huolensa siitä, että jäsenistö ikääntyy ja tarvitaan mukaan uusia jäseniä, jotta Suomen kivunhoidon tutkimus ja hoitotyö jatkuu laadukkaana. Kivun hoito ei ole yhtä "mediaseksikästä" kuin esim. akuutti- tai kiruginen hoitotyö, mutta taatusti yhtä haastavaa ellei jopa haastavampaa. Kivunhoidossa tarvitaan tietoa, oikeaa asennetta, vuorovaikutustaitoja, psykologista ja sosiaalista osaamista sekä kaikkien hoitotyön erikoisalojen hallintaa.

skty.org
2.10.2016 kirjoitin blogissani aiheesta: WinFit toimii- myisinkö yritykseni? Kirjoitin :" Nyt siis laitan ihan TODELLA hakuun henkilön, joka haluaisi ja voisi jatkaa työtäni. Yritykselläni on hyvä maine ja hyvä asiakaspohja. Toivon, että kyseessä on sairaanhoitaja, jonka sydän palaa kivunhoidolle ja hänellä on lymfaterapeutin tutkinto." Kirjoitus herätti lukijoden mielenkiinnon, blogin luki yli 500 henkilöä. En kuitenkaan saanut ainuttakaan yhteydenottoa, jolla joku olisi ilmaissut kiinnostustaan asiaan, mutta tänään oma, kohta valmistuva, sairaanhoitaja tyttäreni, on kiinnostunut kivunhoidosta ja sen kehittämisestä. JIHUU!!! Kivunhoito on perushoitoa, johon jokainen hoitotyössä toimiva törmää päivittäin. Hyvä kivunhoito on jokaisen perusoikeus! Toivottavasti myös sairaanhoitajille järjestetään kivunhoidon asiantuntijuus erikoistumisopintoja jatkossa!

No comments:

Post a Comment