Sunday, 29 October 2017

Testissä uusi 6D-kinesioteippi


Lokakuun alussa minulla oli ilo ja kunnia saada kotihoitolaani vieraita Espoosta 6DTapeYrityksestä,. Sain ensimmäisten joukossa kokeilla uutta kinesioteippiä, jossa on "kahvat", joilla teippiä voidaan iholla liikutella 6 eri suuntaan ja näin saada teippin avulla paljon hyviä fysiologisia hoitovaikutuksia. 
 
Ns. tavallista kinesioteippiä on käytetty Suomessakin jo pitkään. Hoitoa voidaan käyttää moneen tarkoitukseen ja teippi toimii erinomaisena apuna kudoksen paranemisprosessissa. Kinesioteippauksen tehoon voidaan vaikuttaa erilaisia teippaustekniikoita vaihdellen ja teippiä venyttämällä, jotta saavutetaan erilainen alipaine. Tyypillisimpiä hoitovaikutuksia on mm.
  • Kipu lievittyy
  • Liikkuvuus lisääntyy
  • Lihasvoima kasvaa
  • Heikentynyt verenkierto ja imunestekierto vilkastuvat
  • Fibroottinen kudos (arpi) pehmenee
  • Nivelmekaniikka paranee ja opitaan oikea liikemalli
  • Nivelen tuki lisääntyy
  • Lihaksen tonus normalisoituu
  • Lumevaikutus
Tämä uusi patentoitu, Six dimension tape, on suomalainen innovaatio, joka on kehitetty aktiiviseen itsehoitoon ja tueksi fysio- ja lymfaterapiaan. Teippi mobilisoi kudosta tavallista kinesioteippiä tehokkaammin ja monipuolisemmin kahvojensa ansiosta. 6DTapea voidaan liikuttaa kahvoista nostamalla, pyörittämällä, kiertämällä, venyttämällä ja painamalla. Näin aikaansaadaan hyviä vaikutuksia mm. lymfa-ja verenkiertoon, lihaksiin, faskioihin (lihaskalvoihin) ja niveliin. 


Teipin materiaalina on ainutlaatuinen Nitton valmistama ihoystävällinen teippi, joka jäljittelee ominaisuuksiltaan ihon pintakerrosta. Teipissä on käytetty Nitton ainutlaatuista Stratagel-liimateknologiaa. 6DTape kestää iholla 3 - 10 päivää. Se kestää saunomisen, suihkun ja uimisen. 

Olen kokeillut itse teippiä ja havaitsin sen tehokkuuden. Niska-hartia kireys lievittyi nopeasti ja kudoskipu hävisi. Aineenvaihdunnan tehostumisen myötä huomasin selässä lämmön tunteen verenkierron vilkastuessa ja käsissä kylmyyden, jonka on merkki lymfatoiminnan aktivoitumisesta. Kokeilin teippiä asiakkaan kipeään polveen. Tästä löytyy videokuvaa facebookissa.
Lisäinfoa aiheesta löytyy www.6tape.com sivuilta ja meillä sitä voi kokeilla. 
No comments:

Post a Comment