Sunday, 10 June 2018

Aineenvaihdunnalle vauhtia vihermehuilla

Olen aiemmissa blogikirjoituksissani käsitellyt kivun hoitoa ruokavaliolla. Viime viikolla sivusin lymfaterapiaan liittyvää aihetta eli lipödeeman hoitoa. Molemmissa vaivoissa eli kivussa ja turvotuksessa on kyseessä myös aineenvaihdunnan epätasapaino ja sen seurauksena joko turvotuksia tai/ja matala-asteista tulehdusta, joka aiheuttaa myös kipua. Ihminen on kokonaisuus ja kaikki vaikuttaa kaikkeen!

Kun täytin viisikymmentä alkoi oma kehoni oireilla toden teolla. Aluksi kärsin kovista selkäkivuista, jotka lähes invalidisoivat minut. Kipu masensi ja liikkuminen heikkeni. Painoa alkoi kertyä. Aineenvaihduntani oli ihan sekaisin ja samalla iskivät vaihdevuosivaivat. Lihoin parikymmentä kiloa parissa vuodessa. Näiden kilojen pudottamisessa kamppailen yhä tänään. Vuosi sitten sain sydäninfarktin, joka pysäytti ja konkretisoi sen tosiasian, että nyt on pakko toimia jos haluaa elää!

Painon pudottaminen vaihdevuosien jälkeen ( ja aiemminkin) on erittäin haasteellista. Olen pitkään noudattanut vähähiilihydraattista kasvispainoitteita ruokavaliota. Olen pyrkinyt jättämään kokonaan pois valkoiset jauhot ja sokerin! Liikuntaa olen lisännyt asteittain viime kevään sydäntapahtuman jälkeen. Kävelen 10 000 - 20 000 askelta päivittäin. Käytössäni on Helo-hyvinvointiranneke, jolla monitoroin vointiani ja aktiivisuuttani. Mutta nyt kaksi viikkoa sitten on alkanut tapahtua!

Uusin innoittajani painonhallinnassa!
Pari viikkoa sitten muutin ruokarytmiäni. Aloitan aamut juomalla vettä eli nesteyttämällä kehoani. Sekoita veteen hieman himalajansuolaa ja sitruunaa. Aamupalaksi mehustan vihermehua n 300 ml ja kahvin ystävänä juon myös kupin hyvää kahvia ja syön pienen gluteiinittoman leipäpalan, jossa päällä avokadoa tai savukalaa. Käytän lisäksi Multivitamiinia, C-vitamiinia  ja D-vitaminia, joka tarvitsee imeytyäkseen rasvaa. Lounas ja päivällinen koostuvat kasviksista, hyvistä rasvoista ja proteiineista. Illalla hellin vatsaani hiilihydraateilla, jotka auttavat paremmin uneen. Silloin syön veteen keitetyn kaurapuuron kotimaisten marjojen kera. AVOT! Tällä menetelmällä koen, että vireystilani on parantunut huomattavasti! Olen myös seesteisempi enkä stressaannu helposti. Nukun hyvin ja koen olevani hyvässä kunnossa. Parasta kaikessa on se, että olen koko päivän kylläinen ja kahdessa viikossa on painoa pudonnut 3 kg! 

Homma jatkuu...yritän pysyä tässä "ohjelmassa" puoli vuotta, jonka jälkeen otan verikokeita ja saan varmuuden siitä, että kehoni oikeasti voi paremmin! Innostusta haen lukemalla Tara Langen uusinta kirjaa Vihermehu- Elinvoimaa luonnosta..

No comments:

Post a Comment