Sunday, 17 June 2018

Ajatuksia lymfaterapian hankintailmoituksesta

"Kyllä minä mieleni niin pahoitin" - näin se on todettava omallakin kohdalla asiasta. Kyseessä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän (HUS) julkaisema lymfaterapian hankintailmoitus. En todellakaan ole ainoa mikroyrittäjä, joka jättäytyy (tai joutuu jättäytymään) pois hankintakilpailutuksesta. Hankintaan osallistumiskriteerit ovat moninaisen haasteelliset. Kuinkahan moni oikeasti täyttää kaikki vaatimukset 100%.lla?

Pyydän anteeksi niiltä asiakkailtani/potilailtani, jotka ovat käyneet lymfaterapiassa aiemmin luonani HUS:in maksusitoumuksella. Jatkossa teille varmaan osoitetaan toinen lymfaterapeutti, joka on (ehkä) läpäissyt hankintaprosessin. En pysty vastaamaan muutamaan kohtaan. Ensimmäisenä en voi nimetä enkä hankkia itselleni lymfaterapeuttisijaista. Tätä vaaditaan hankkintaan osallistuvilta. Nykyinen hoitolani sijaitsee omakotitalomme yhdessä huoneessa, enkä koe mielekkääksi ottaa sijaista tekemään hoitoja kotiini. Toiseksi en tee kotikäyntejä, joita myös hankintaan osallistuvilta vaaditaan. Tätä en tee terveyssyistäni ja ajanpuutteen takia. Kolmanneksi hankintapyynnössä vaaditaan tekemään sidonta aina lymfaterapian yhteydessä. Tähän en voi sitoutua, koska suosin potilaan omien hankittujen mittatilaus kompressiovaatteiden käyttöä mieluummin kuin sidontaa. Olen todella pahoillani!

Hankintaprosessin tarkoituksena on valita kilpailutuksella palveluntuottaja, joka pystyy vastaaman KYLLÄ jokaiseen kohtaan. Muutoin tarjous hylätään, näin annetaan hakemuksessa ymmärtää. Miksi siis käyttää aikaa tarjouksen tekoon, koska se mitä ilmeisimmin hylätään! Myös hinta vaikuttaa eli hankinnassa mainitaan valittavan halvin tarjous. Halpa ja hyvä (kuten tiedämme) ei todellakaan kulje käsi kädessä.

Jatkan edelleen työntekoa samalla antaumuksella, ammattitaidolla ja -ylpeydellä kuin ennenkin. Haluan tarjota potilailleni laadukasta, yksilöllistä, kiireetöntä ja asiantuntevaa palvelua kivunhoidossa ja lymfaterapiassa. Meillä on käytössä huipputason hoitolaitteistoa esim. LymphaTouch ja Hivamat, 6D Method teippaukset, LifeWavin tutkittua terveysteknologiaa ja MoistureMeterDCompact kudoksen vapaan veden osuutta mittaavaa laite. Toivottavasti tämä riittää ja pystyn edelleenkin ansaitsemaan potilaitteni luottamuksen ja arvostuksen! Laadukas hoitotyö on meille kunnia-asia!No comments:

Post a Comment