Sunday, 23 September 2018

Onko sinulla terve maksa?

Kirjoitin viime viikolla insuliiniresintenssistä ja siihen liittyy olennaisesti maksan hyvinvointi tai pikemminkin sen huono vointi. Miksi maksa on tärkeä? Maksan on voitava hyvin, jotta me voisimme hyvin. Sekä kehon että mielen hyvinvoinnin toiminnan takana on maksa. Marja Ruuti kertoo kirjassaan Terve maksa (2015) hyvinkin seikkaperäisesti siitä, mitä maksa tekee, mistä se sairastuu ja miten sitä voi hoitaa. Suosittelen lukemaan kirjan, se mullistaa ajatuksesi itsehoidosta!

Tarvitset maksan terveyden kohentamista, jos sinulla on:

 www.marjaruuti.fi
  • kroonista väsymystä  ja/tai voimattomuutta          
  •  ylipainoa  ja/tai masennusta
  • aivosumua  ja/tai toistuvia tulehduksia
  • yilherkkä suolisto  ja/tai vaihdevuosioireita
  • kakkostyypin diabetes  ja/tai jatkuvaa stressiä
  • metabolinen oireyhtymä  ja/tai paljon lääkkeitä
  • korkea kolesteroli  
Lähes jokainen meistä löytää syyn hoitaa maksaansa paremmin!  Mitä me voimme tehdä? Lääketiede hoitaa lääkkein, mutta itse voimme tehdä todella paljon. Maksaa tulee hoitaa kokonaisvaltaisesti. Tärkein on ruokavalio, mutta yhtä tärkeää on valita itselleen muutkin sopivat hoitokeinot liikunnasta rentoutumiseen, yrteistä colonic-hoitoihin ja akupunktiosta vyöhyketerapiaan. Kokonaisvaltainen elämäntapahoito tuo tuloksia hitaammin, mutta poistaa usein oireen lisäksi sen aiheuttajan eli ollaan asian ytimessä!

Ruokavaliohoito on oma lempilapseni ja siinä on hyvä huomioida hidas eteneminen, totuttelu, innostuksen säilyminen ja uuden elämäntavan omaksuminen osaksi arkea. Mikä sitten on maksalle paras ruokavalio? Maksa tervehtyy hyvällä ruoalla. Tämä onkin oma tarinansa ja koska aiheeseen on tarvittu kokonainen kirja, niin en pysty avaamaan asiaa tässä muutamalla rivillä. Lupaan avata asiaa enemmän joko seuraavassa blogissani tai sitten tulevalla viikolla Facebook- livevideona.

No comments:

Post a Comment