Sunday, 9 September 2018

Lymfaterapian uudet tuulet kiinnostavat

Tänään on takki tyhjä. Sanonta "väsynyt, mutta onnellinen", kuvaa hyvin tunnelmiani tänään. Olen kolme edellistä päivää ollut Helsingissä VII Pohjoismaisessa Lymfologian Kongressissa. Ja VAU, mikä anti! Voin hyvällä omalla tunnolla todeta, että kongressi oli hintansa arvoinen ja tasoinen! Kiitos järjestäjille!

Lymfamaailmassa on viime vuosina tapahtunut paljon. On tehty tieteellistä tutkimusta (vaikka KELA Suomessa väittää tutkimus tiedon puuttuvan), luotu uusia hoitosuosituksia ja -menetelmiä sekä verkostoiduttu maailman laajuisesti tietoisuuden lisäämiseksi. Meillä oli seminaarissa ilo ja kunnia kuunnella ja oppia asioita maailman huippuosaajilta. Osallistuja seminaarissa oli yli 200 eripuolilta Eurooppaa. Workshopeissa saimme tehdä itse ultraäänikuvantamisia lymfateiden ja imusolmukkeiden osalta, opetella hengityksen ja faskiakäsittelyn merkitystä käytännössä lymfatoiminnan häiriöiden hoidossa, kuulla infrapuna kuvantamisen mahdollisuuksista hoidon vaikutuksen seurannassa ja paljon muuta! Pisteenä i:n päälle verkostoiduimme ammattitaitoisten kollegoiden kanssa ja sain pari ns. työtarjoustakin Turkuun ja Venäjälle! Ei huono saldo!

"Rakastuin" mielettömästi Belgialaiseen lääkäriin ja tutkijaan, Jean-Paul Belgradoon, joka innostuneesti ja ammattitaidolla sekä pitkällisellä kokemuksella johti meidät lymfaterapian hoidon uusiin saloihin! Hän kertoi lämmön vaikutuksesta lymfaödeeman hoidossa ja infrapunan käytöstä hoidon apuna ja hoidon arvioinnissa.Tästä sain uusia työkaluja työhöni! Vieressä on kuva infrapuna fluorencen käytöstä rintasyöpäleikkauksessa. Menetelmä auttaa löytämään poikkeavuudet ja havainnollistaa lymfajärjestelmän toimintaa ilman radioaktiivista kuvantamista.

https://www.youtube.com/watch?v=Q-4kqzDwnN4
Toinen herra, jonka haluan nostaa esiin, on Lybeckiläinen lääkäri, Axel Baumgarten, joka toimii Hanse-klinikalla Saksassa. Tämä klinikka on erikoistunut pelkästään lipödeeman hoitoon rasvaimulla. Heidän tekniikkansa on suhteellisen hellävainen eikä vahingoita ihonalaiskudosta siinä määrin kuin tavalliset rasvaimut. Toimenpiteet tehdään paikallispuudutuksessa ilman narkoosia.

Paljon muutakin hyvää löytyi ohjemassa. Yksi asia nousi usein esille ja se on inflammaatio eli tulehdus. Lymfaödeemassa, lipödeemassa ja turvotuksissa yleensäkin on mukana tulehdussoluja kudoksessa. Liiallinen liikunta, stessi ja huonot elämäntavat sekä muut perussairaudet ylläpitävät tätä prosessia. Tulehdusta hillitsevällä ruokavaliolla on siis kaiken muun hoidon lisäksi turvotustenkin hoidossa merkittävä rooli! Huomenna on maanantai ja pääsen taas toteuttamaan oppejani! Tervetuloa vastaanotolle!

No comments:

Post a Comment