Sunday, 6 May 2012

Äkäisen ukkovarpaan kesytys!

Työviikkoni on ollut lyhyt ( 3 päivää) , mutta intensiivinen. Olen saanut ilokseni hoitaa haastellisia vaivoja. Työ tekijäänsä kiittää, mutta usein saan kiitosta myös potilailtani, joita onneksi olen pystynyt auttamaan kotimaisen teknologian ja ammattitaidon turvin. Tämän viikon yksi mielenkiintoisista haasteista on ollut äkäinen, tulehtunut ja kipeä ukkovarvas. Ongelman alkuperänä on useita tautatekijöitä, kuten virheasento ja siitä johtuva virheellinen jalan kuormitus, rasituksen aiheuttama niveltulehdus ja siitä syntyvä turvotus, kipu ja liikerajoitus. Eiköhän tuossa ole ongelmaa jo riittävästi, varsinkin siis potilaalle, mutta myös hoitajalle.

Yrittänyttä ei laiteta ja kaikkea kannattaa kokeilla. Lääkärin ohjeiden mukaan potilas oli kokeillut lääkkeitä ja erilaisia hoitoja. Nyt potilas tuli hoidoista huolimatta jatkuneen vaivansa kanssa kipusairaanhoitajan vastaanotolle. Varvas oli todella kipeä, turvonnut ja punainen! Hoito aloitettiin varovaisesti hellävaraisella LymphaTouch-alipainehoidolla, johon yhdistettiin manuaalinen lymfaterapia ja lymfakinesioteippaus. Jo ensimmäinen hoito tuotti lievitystä ja toisella kerralla varvas näytti jo paljon "rauhallisemmalta". Hoito jatkuu ja voin kertoa lopputuloksen vasta myöhemmin muutaman hoidon jälkeen. Tilanne näyttää kuitenkin lupaavalta!Pikkunivelten vaivat on hoidettavissa!
Edellä mainittu potilasesimerkki on kuvitteellinen, mutta voisi olla ihan hyvin totta. Olen todellakin hoitanut monia tällaisia tapauksia hyvällä menestyksellä. Alipainehoito tehoaa hyvin akuuttiin niveltulehdukseen. Alipaineella saadaan nivelraosta pois tulehdusneste ja se kuljetetaan tehokkaasti ympäröivästä kudoksesta pois aktivoiden imusuonien toimintaa. Kun kipualueen turvotus vähenee, helpottuu kudoksessa olevan paineen aiheuttama kipu ja mahdollinen hermopinne. Tuntuu hyvältä havaita, että hoidolla voidaan nopeuttaa kehon normaalia paranemisprosessia tehokkaasti ja turvallisesti. Tämä jos mikä on LUOMUA!

No comments:

Post a Comment