Sunday, 29 April 2012

Voiko ruoka olla lääkettä?

Huh mikä viikko! Pitkiä työpäiviä, haastellisia hoitotapauksia, paljon uutta kiinnostavaa tietoa, perhepiirissä erilaisia tapahtumia....onneksi on VAPPU! Päätin pitää vappuaaton vapaata ja sain näin neljä vapaapäivää peräkkäin ja aikaa "ladata akkuja".

Viikolla on hoitotilanteissa keskustelun aiheeksi useasti noussut ruoan merkitys kivun hoidossa. Ja tottahan sillä on suuri merkitys. Tietynlainen (= huono) ravinto ylläpitää kehossa tulehdustilaa, joka altistaa meitä erilaisille sairauksille ja kivuille. Tunnetuin guru tässä ravinto asiassa on varmaankin Paula Heinonen. Itse tosin kuuntelen aina yhtä haltioituneena ystäväni ja yrittäjäkollegani, Sari Armilan (www.activecare.fi), innostavaa kerrontaa tästä aiheesta. Olen kuuliaisena yrittänyt noudattaa saamiani oppeja.
Mustikka on hyvä antioksidanttilähde!
Viimeisin kokeiluni on arginiini eli ProArgi9+- jauhe, joka sisältää tärkeitä aminohappoja. Elimistössä arginiini vaikuttaa typpioksidi tuotantoon, mikä on tärkeä verisuonia säätelevä tekijä. Arginiinilla kerrotaan olevan vaikutusta kolesteroliin, lihasvoimaan ja sokeriaineenvaihduntaan sekä verenpaineeseen. Luontaisterveys-lehti 3/2012 (s. 54-55) kertoo aiheesta enemmän ja siinä erikoislääkäri Jyrki Penttinen kirjoittaa arginiinin terveysvaikutuksista. Muutaman päivän olen arginiinia kokeillut ja jotenkin olo on energisempi!

Energiaa tarvitaan, sillä tiedossa on myös töitä tulevana viikonloppuna. 6.5.2012 klo. 15 - 18. Silloin olen mukana Äitienpäivätapahtumassa Porvoon Omenamäessä. Esittelen LymphaTouch-hoitoa, vastaan kivun- ja turvotusten hoitoon liittyviin kysymyksiin sekä teen tuotemyyntiä. Tervetuloa mukaan!
9.5.2012 klo. 14 -19 järjestetään Porvoossa terveyden- ja hyvinvointialan ammattilaisille tarkoitettu ilmainen LymphaTouch-koulutus. Tähän voi ilmoittautua HLD:n sivujen kautta (www.healthylifedevices.com).

Kaiken tämän kiireen keskellä olisi hyvä ehtiä nauttimaan kevään etenemisestä, lintujen laulusta ja kevätkukkien katselemisesta. Ulkoiluun kannattaa varata mukaan kävelysauvat, sillä reipas sauvakävely aktivoi 90% kehon lihaksista!

No comments:

Post a Comment