Sunday, 29 July 2012

Kehosi on temppelisi

Vimeisiä lomapäiviä viedään. Ensi viikolla aloitan työt ja se tuntuu ihan hyvältä. Kehossa kuitenkin aistin työhön paluu "stressin" tänään tulipallona oikeassa lapaluussa. Mieli yrittää muistuttaa, että lomaa on vielä jäljellä ja "muista elää nykyhetkeä", mutta kehoni alkaa selvästi keräämään kierroksia tulevaa rupeamaa varten. Yhteiskunta vaatii tehokkuutta ja kehokin aistii sen, olemalla lähtövalmiina juoksuviivalla odottaen lähtölaukausta.

Onneksi loma on ollut antoisa. Olen muistanut huolehtia itsestäni niin fyysisesti kuin henkisestikin.
Hyvästä olosta pulppuaa voimaa!
Tänä aamuna tein tunnin reippaan kävelylenkin sunnuntai aamuun heräilevässä Porvoossa. Joki oli hieman samea yöllisen rajuilman ja ukkosrintaman jäljiltä. Vierasvenesataman asukit heräilivät ja kahvi tuoksui purjeveneistä. Pikkulinnut kylpivät lammikoissa ja aurinko pilkisteli pilvien lomasta. Muutama reipas pariskunta tuli vastaan sauvakävellen ja pyöräillen. Joenrantaterassilla istui jo aamuvirkkuja kahvilla. Hiki virtasi purona, kun pääsin Linnamäen huipulle, mutta ihme kyllä, jaloissa ei tuntunut väsymystä. Kiitos tästä kuuluu varmaan tekemälleni ruokaremontille. Koen olevani paremmassa fyysisessä vireessä kuin pitkiin aikoihin. Olen tankannut arginiinia ja antioksidantteja.

Toinen hyvä juttu on hankkimani jumppapallo. Olen pitkään haaveillut siitä, mutta jotenkin se on tuntunut huonolta tai turhalta investoinnilta. Nyt olen kuitenkin lomalla tehnyt jumppapallolla harjoitteita ja ohjelmassa on ainakin 60 vatsarutistusta päivittäin. (Tämä on kadonneen vyötärön etsintä - projektini!) Myös joogamatto on ollut lomalla käytössä ja saunajoogaankin olen tutustunut. Liekö toimintani innoittajina ollut Raakel Lignell omalla kuntoremontillaan ja lääkäri Antti Heikkilä blogillaan (http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=3). Seuraan molempien blogeja. Molemmat ovat fiksuja ja arvostan suuresti heidän toimintaansa ja ajatuksiaan.

On se niin totta, että kehomme on temppelimme ja jokainen meistä on loppupelissä itse vastuussa omasta hyvinvoinnista ja elämäntapavalinnoistaan. "Olet mitä syöt" ja "Niin makaat kuin petaat" pitävät todellakin paikkansa. Keskiviikkona aloitan taas työt Kivunhoito & Lymfaterapia Leena Vallin -tiloissa.  Toivotan omasta hyvonvoinnistaan kiinnostuneet ihanat asiakkaani / potilaani taas tervetulleiksi! :)

Porvoon kirkko kesäaamuna 2012.

No comments:

Post a Comment