Sunday, 18 May 2014

Yrittäjän arkea ja juhlaa

Uusi sukupolvi, siinä on tulevaisuutemme. Oli todella voimaannuttavaa tavata ensimmäisen lukuvuoden sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajaopiskelijoita Porvoon Laureassa maanantaina. Kävin kertomassa reilun parinkymmenen opiskelijan joukolle sairaanhoitaja yrittäjän tarinaa ja yrittäjyyden iloista sekä haasteista. On mahtavaa huomata, että joillakin on jo opiskelun alkumetreillä suunnitelmissa yrittäjyys. Näin ei todellakaan ollut vuonna 1985, kun minä valmistuin sairaanhoitajaksi. Ihanaa, että nykynuorisossa on rohkeita ja innokkaita yksilöitä!

Viikko on kulunut hyvinkin "sekalaisen" työn merkeissä. Vastaanottotyön lisäksi olen toiminut tulevan yrittäjäkollegan vertaistukena ja ohjaajana. Hän otti yhteyttä minuun yritysneuvonnan kautta. Tapasimme ja toivottavasti tapaamme uudelleen. Uutta yritystoimintaa terveydenhoitoalalle tarvitaan koko ajan. Väestön ikääntyessä ja hoitajien jäädessä kohta sankoin joukoin eläkkeelle, tarvitaan lisää hoitotyön tekijöitä. Tämän ovat myös poliitikot huomanneet, sillä viikolla luin lehdestä, että sairaanhoitajaopiskelijoiden koulutuksen aloituspaikkoja lisätään. Hyvä juttu!

Raskas työ vaatii myös palautumista. Onneksi sitäkin on ollut tällä viikolla normaalia enemmän. Lauantaina vietimme puolisoni lastenlasten, Lennin (3 v) ja Eetun (2 v) synttäreitä. Ensi viikolla on vuorossa Tiia ( 9 v) ja Tilda (2 v). Kruununa kakussa kuitenkin tuleva risteilymatka oman rakkaan tyttäreni kanssa. Lähdemme iltapäivällä Tukholmaan ja palaamme tiistaina. Tiedossa siis äiti-tytär laatuaikaa! Mikä on risteilylle lähtiessä, kun ilma on kuin morsian ja kesä on vihdoinkin täällä!

www.vikingline.fi

Ensi viikolla uudet kujeet ja jotain ihan UUTTA tapahtuu vastaanotollani! Siitä tarkemmin ensi sunnuntaina. Nyt aurinkoon.....! :)

No comments:

Post a Comment