Friday, 30 May 2014

Kyynärpään pinne ja turvotus hoitui!

Tänään piti olla vapaapäivä. Aamusta menin kuitenkin toimistolleni, sillä olin sopinut tapaamisen uuden LifeWave jäsenen kanssa. Olin myös luvannut ystävälleni pikaisen vastaanottoajan, jossa laittaisin lääkkeettömät akupunktiolaastarit helpottamaan hänen ikävää niskakipuaan. Näin tein ja ilokseni kipu lievittyi hetkessä ja ystäväni hämmästys oli aitoa, kun hän pystyi kääntämään päätään ilman kivun tunnetta. Ei kaksi ilman kolmatta, joten olin myös antanut yhden "normaalin" kipuvastaanottoajan kipupotilaalle ja ilokseni siitäkin tuloksena oli hänelle kivuttomampi olo ja iloisempi mieli! Eli ei huono!

Puoliltapäivin pääsinkin nauttimaan ansaitusta vapaapäivästä ja kävin uimahallilla vesijuoksussa ja saunajoogassa. Kyllä teki hyvää! Kaatumisestani ja kyynärpään vammastani on nyt viisi viikkoa ja vasta nyt tuntuu, että käden liikeradat ja voima alkaa olla normaalilla tasolla. Mutta taas tuli todistettua, että kipusairaanhoidon keinoin selvittiin tästäkin vakavan vamman kuntoutuksesta kunnialla! Vamman sattuessa on siis ensihoidon jälkeen todella tärkeää aloittaa varhainen aktiivinen kudoksen hoito. Liian pitkä liikkumattomuus eli immobilisointi on haitaksi. Kudokselle tulee luoda optimaaliset olosuhteet hoitotyön keinoin, joilla vaikutetaan kudoksen aineenvaihduntaa elvyttävästi ja turvotusta poistavasti sekä sidekudosta aktivoivasti.

Pellingin kesätorille kannattaa tulla!
Nyt kun luonnon vihreys on kauneimmillaan, tulee väistämätön halu pysähtyä ja nauttia tästä kauneudesta. Kasvukauden alku saa viherpeukalot innostumaan taimien istutuksesta ja niinpä meilläkin kasvaa takapihan ruukkupuutarhassa amppelimansikka, kirsikkatomaattia, kurkkua, salaattia, yrttejä ja istutussäkkiin on laitettu muutama perunakin, jotta saadaan keskikesällä nauttia hieman luomuperunaa! Huomenna aiomme puolisoni kanssa aamusta suunnata lossilla Pellingin kesätorille, josta aiomme ostaa mm. tuoretta kalaa.

Kesällä kipusairaanhoitajakin lataa akkuja. Pidän kesälomaa kaksi viikkoa juhannuksesta. Sitä ennen kalenterissa ei juurikaan ole vapaata, vaan päivät täyttyvät ajanvarausvastaanoton lisäksi muista mielenkiintoisista tapahtumista. Tulevalla viikolla tulee Uusimaa-lehdessä olemaan yrittäjäliite, jossa on artikkeli, joka kertoo kipusairaanhoidon kasvavasta tarpeesta. Tiistaina 3.6. pidämme verkostokumppaneiden kanssa kaikille avoimen ja maksuttoman LifeWave-infoillan Omenamäen palvelutalolla klo 18 alkaen. Vauhdin hurmassa päivitin blogisivuni poikkeuksellisesti jo perjantaina. Nyt siis saan nauttia viikonlopusta ja lähteä saunaan!

No comments:

Post a Comment