Sunday, 7 December 2014

Selkä kiittää liikkeestä!

Vielä kaksi viikkoa työtä ja sitten alkaa kauan odotettu parin viikon joululoma! Loma tulee taas todella tarpeeseen. Kiireinen työrupeama ja syksyn kaamos sekä näiden myötä vähentynyt ulkoilu on taas tuntunut selän oireiluna. Kipu, jäykkyys ja selän toimintahäiriö, on jokapäiväinen riesa. Viimeyönä tuntui, kuin koko lantio olisi ollut viheasennossa, eikä mikään nukkuma-asento tuonut lievitystä häntäluun vasemmalla puolella jäytävään ärsyttävään kipuun. Onneksi makuuhuoneen ikkunasta pikottava täysikuu pakotti nousemaan ja aamupalan jälkeen aloitin päivän muutamalla selkäjumppa liikkeellä ja Selätin-treenillä. Nyt tuntuu jo paljon paremmalta!

Eilen vietimme juhlavaa Itsenäisyyspäivän iltaa rakkaan poikani ja hänen avopuolisonsa kotona kihlajaispäivän päivällisen merkeissä. Kolmena vuonna tämä tradiitio on jo toistunut ja hyvässä seurassa aika kuluu kuin siivillä. Pitkään istuminen kuitenkin kostautuu ja sen tunsin yöllä. Selkäongelmaisen on kuitenkin hyvä muistaa, että selkä kiittää liikkeestä ja selkäkipu on harvoin este liikkumiselle. Selkä kaipaa monipuolista kuormitusta voidakseen hyvin. Selän liikuttaminen vaatii nykyihmiseltä vaivannäköä, sillä elämä on muuttunut niin helpoksi, ettei rasitusta tule luonnostaan. Siksi tarvitsemme kävelyä, vesijuoksua, uintia, hiihtoa, voimistelua ja kuntosaliharjoittelua.

Työpäivän lomassa kävelylenkki tekeehyvää selälle!  
Vuoden vaihteen jälkeen  käynnistyy taas syksyllä alkanut kansalaisopiston työikäisten vesijumppa, jossa olen epäsäännöllisen säännöllisesti ollut mukana. Siitä selkä kiittää! Uutena lupauksena olen päättänyt käynnistää taas kuntosaliharjoittelun, jossa keskityn lihaskunnon kohottamiseen.Ilmoittauduin taammikuussa avattavaan uuteen Fitness24seven- kuntokeskukseen jäseneksi. Nyt siihen liittyminen on edullista!

Itsestä huolehtiminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin! Nuorena ei vaivat tunnu, mutta ikääntymisen myötä    kehon huoltaminen on otettava osaksi päivärutiinia! 


No comments:

Post a Comment