Sunday, 28 December 2014

Voima tulee rohkeudesta kuunnella sydämensä ääntä

A fight against pain (taistelu kipua vastaan). Lymfaödeema - terveydenhuollon musta aukko, LifeWave - huipputason patentoitua terveysteknologiaa - näitä kaikkia oli vuosi 2014. Mutta ennen kaikkea: " Elämä on valintojen tulos, joka päivä se muuttuu ja muokkautuu."(Katri Helena 2014) Vuoden viimeisinä päivinä olen valinnut antaa aikaa itselleni! Kaikki elämässä tarvitsemamme voima tulee rohkeudesta uskaltaa kuunnella sydämensä ääntä.

27-28.12.2014 Iltalehden artikkeli  Selkäkivut veivät sairauseläkkeelle (Taustat & Tekijät liitteessä s. 28-29) kertoo kroonisen selkä kivun kanssa kamppailevan Jari-Jukan tarinan. Hän on kamppaillut kipujen kanssa koko aikuisen ikänsä ja epäonnistuneen selkäleikkauksen jälkeen joutui sairauseläkkeelle jo alle viisikymppisenä. Samalla aukeamalla neurologian erikoislääkäri, kivunhoidon erityispätevyyden omaava Nina Suvanto-Collan kertoo, että vuoden 2011 lopussa selkäsairauden takia eläkkeellä oli 30 000 suomalaista ja nivelrikon takia 16 500 ihmistä. Huimia lukuja! Meikäläinenkin saattaa kohta kartuttaa tuota lukua, jos en nyt käännä kelkkaani oikeaan suuntaan. Tässä siteeraan mielelläni taas Katri Helenan kirjan, Taivaan tie, hyvää lausetta: " On hyvä puhua toisille, mutta ei vierittää vastuuta toisten hartioille. Vain sinulla itselläsi on avain omaan sisimpääsi." Suomeksi sanottuna siis vain minulla itselläni on mahdollisuus ja valta muuttaa toimintaani niin, että selkäni kestää koko elämäni ajan. Siis sanoista tekoihin!
Sydämellinen ajatus lämmitää kuin takkatulen lämpö!

Paras sparraajani ja kannustajani on tyttäreni, jonka saan luokseni huomenna. Hän on tehnyt huiman elämäntaparemontin ja nyt hän kannustaa minua siihen. Kiitos siitä! "Vain hyvällä saa aikaan hyvää. Vain rakkaudella saat rakkautta. Vain rakastamalla kestät itse. Ei ole muuta tietä." kirjoittaa Katri Helena. Vaikeinta meille suomalaisille jurrikoille on rakastaa itseämme ja toimia välillä omia voimia säästellen ja priorisoida itseämme. Näin Uuden Vuoden kynnyksellä lupaan, että en enää laiminlyö kehoni signaaleja, vaan kuuntelen sydämeni ääntä ja luotan kehoni viisauteen. Nyt on aika kääriä hihat ja aloittaa loppuelämän ensimmäinen päivä!


No comments:

Post a Comment