Sunday, 3 May 2015

Kaiken takana on energia!

Kaksi vuotta sitten olin aallonpohjalla. Olin kipukroonikko, jolla oli elämänlaatua heikentävä hermokipu eli neuropaattinen kipu koko alaselän ja vasemman alaraajan alueella. Kipuhelvettini kesti 5 kuukautta, kunnes ystäväni riensi hätiin! Kiitos Lea Höök, sinun asiostasi olen saanut elämäni raiteilleen! Sama ihana ystäväni lahjoitti minulle vähän aikaa sitten kirjan: Enemmän energiaa! Kirjan on kirjoittanut Sanna Ehdin, joka on filosofian tohtori ja immunologi, jolla on kolmenkymmenen vuoden kokemus terveydestä.

Lukiessani Ehdinin kirjaa kiinnostuin 3.luvusta, jonka otsikkona oli "Kaiken takana on energia". Siinä sanottiin, että energia on kaiken perusta, ilman energiaa mistään ei tule mitään. Energian voimaa voi verrata tuuleen. Näemme sen vaikutuksen, mutta emme itse tuulta! Onpa osuvasti ilmaistu. Kehomme rakentuu useasta miljardista solusta ja jokaisessa solussa tapahtuu vähintään miljardi biokemiallista prosessia sekunnissa kellon ympäri. Kaikki tapahtuu spontaanisti, sillä ihmiskeho on itsestään organisoituva energiajärjestelmä. Emme siis voi koskaan voida paremmin kuin solumme!

Edellä kuvattua teoriaa tukevat monet vallalla olevat terveyskäsitteet ja hyvinvointitrendit. Se miten kohtelemme kehoamme, vaikuttaa terveyteemme joko suuntaan tai toiseen. Jos altistamme kehoa liian monelle kielteiselle tekijälle kuten esim. ravinneköyhä ruoka, unen puute, stressi, liikkumattomuus ja ympäristöstä saatavat myrkyt, sairausprosessit saavat vauhtia. Tämän tiedon valossa luulisi oleva helppoa ratkaista ongelmat, ryhtymällä muuttamaan tapojamme kehoa parantavammaksi. Miksi se on kuitenkin niin vaikeaa? Helposti haemme apua ulkopuoliselta taholta, kun vastaus saattaa löytyä itsestämme. Hyvä terveys ja hyvinvointi ovat oikeastaan melko yksinkertaisia Edinin mukaan. "Meidät ihmiset on rakennettu ja luotu tietyllä tavalla, ja meidän täytyy seurata ja elää niiden periaatteiden mukaan, jotka toimivat hyvin meidän kohdallamme."

Koko 52- vuotisen elämänkokemukseni ja 30 vuoden terveydenhoitoalan kokemuksen mukaan yhdyn Edinin teoriaan. Terveydenhoitopalvelut ovat jo Suomessakin murroksessa. Ns.perinteisen lääketieteen ja hoitotyön edustajat ovat saaneet niskavillat pystyyn holistisen näkökannan edustajien noustessa barrikaadeille. Yksi Yhdysvaltojen arvostetuimmista kirurgeista, Mehmet Oz, joka toimii myös sydän- ja verisuonitauteihin keskittyvän instituutin johtajana Columbia-yliopistossa sanoo, että energialääketiede on seuraava suuri lääketieteen kehitysalue.

Energialääketiede kattaa useita menetelmiä. Omakohtainen ja erittäin positiivinen kokemus minulla on Sanna Ehdinin kirjassa mainitusta LifeWave-nanoteknologiasta, jossa käytetään bioenergeettisiä laastareita kehon eri pisteissä, joita käytetään akupunktiossa lisäämään biosähköenergian virtausta. Tarkoituksena on tasapainottaa kehon energiavirtausta niin, että kehon kyky parantaa itsensä vahvistuu ja se voi toimia kunnolla. Laastarit stimuloivat kehon energiatuotantoa ja nostavat myös antioksidanttien tasoa.
http://www.ehdin.com/show_pic.php?show_pic=s435.gif

Länsimainen lääketiede peräänkuuluttaa (oikeutetusti) näyttöä, ennen kuin hoitmenetelmät hyväksyttään Käypähoito suosituksiin. Energialääketieteessä on vaikeaa tehdä kaksoissokkotutkimuksia. Siihen on useita syitä, kuten esim. plasebo- ja nosebovaikutukset ja eettisyys. LifeWave tuotteilla löytyy kuitenkin yli 70 kliinisesti tehtyä kaksoisokkotutkimusta. Energialääketiede on edullista lääketiedettä. Useimmiten on kyse muutamista hoitokerroista, niin että keho löytää oikean tien ja paraneminen käynnistyy. Anna Ehdin on sitä mieltä, että meidän jokaisen on aika ottaa suurempi vastuu omasta paranemisestamme. Meidän tulee vaatia saada sellaista hoitoa, joka tepsii ja antaa tuloksia. Tässä nousee esille asian ydin: Opi kuuntelemaan kehoasi ja sen viestejä. Toimi niin, että annat kehollesi otolliset olosuhteet tehdä korjaavia prosesseja.

Jos kiinnostuit LifeWave teknologiasta, tervetuloa kuulemaan siitä lisää!


No comments:

Post a Comment