Saturday, 30 May 2015

Kipeä polvi kerralla oireettomaksi!

Tänään kaikaa Suvivirsi monessa oppilaitoksessa. Opiskelijat kirmaavat ansaitulle lomalle kesälaitumille. Tunne on sanoin kuvaamaton, kun työt on saatu päätökseen. Itselläni ei tänä vuonna ole päättäjäisjuhlia tiedossa, mutta voin hyvin yhtyä tunteeseen, sillä aloitan tänään viikon kesäloman yhdessä puolisoni kanssa ja tunne on yhtä huikea! Yhteinen viikon loma kahteen vuoteen! Kyllä tätä on odotettu! Maanantaina suuntaamme lomamatkalle, joten ensi sunnuntaina en tee blogipäivitystä.

Tänään kerron, miten usean vuoden kestänyt polvikipu lakkasi tunnissa! Tarina on valitettavan omakohtainen monelle. Ikääntymisen myötä kehomme altistuu toimintahäiriöille ja sitä kautta erilaiset kulumaviat alkavat ilmaantua aiheuttaen kipua ja elämänlaadun heikkenemistä. Haastellista on pärjätä kuluneen nivelen aiheuttaman kivun kanssa arjessa. Kipu estää harrastamasta, haittaa nukkumista ja on läsnä koko ajan. Kipulääkkeet tuovat tilapäisen avun, mutta oire palaa, kun lääkkeen vaikutus lakkaa. Näin on useassa tapauksessa. 
 
www.duodecim.fi


Polvikulumassa luiden rustopinnat hankaavat toisiaan, kun geelimäisen nivelnesteen koostumus muuttuu vesimäiseksi tulehdussolujen vallatessa nivelnesteen. Vesi ei suojaa rustoja hankaukselta, syntyy kipua. Fysioterapeuttisella alipainehoidolla, PhysioTouchilla, voidaan vaikuttaa hellästi, mutta tehokkaasti tähän prosessiin. Sen avulla aktivoidaan nivelen aineenvaihduntaa ja poistetaan haitallisia proteiineja, tulehdustekijöitä ja turvotusta.

Hoitoa voidaan tehostaa polven kinesioteippauksella (erilaisia tekniikoita käyttäen). Jos tämän hoidon jälkeen vielä polvessa tuntuu aavistus kipua liikkeessä, voidaan tähän liittää LifeWavin lääkkeettömät IceWave-kipulaastarit. Näin tein tänään ja VOILA! Usean vuoden kestänyt polvikipu oli poissa! Hoidettava pystyi kävelemään ilman polvikipua. Tämä ei ollut onnistunut aiemmin, vaikka hoitokokeiluja oli ollut monia erilaisia; lääkkeitä ja injektioita. Myöskään pari vuotta sitten tehty polvileikkaus ei ollut poistanut kipua. Tänään tuloksena tyytyväinen asiakas!

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Kiitos kirjoituksesta. Ihmeellistä, että vuosien polvikipu oli noin vain poissa. Minulla on kipuja ollut jonkin aikaa, olen myös ahkera juoksija. Täytyisi löytää apua polvivaivoihin kyllä, tämä kun ei tunnu tästä paranevan. Mielenkiintoinen blogi, teet hyvää työtä Leena!
    https://www.nivelhuoltamo.fi/?page_id=14

    ReplyDelete