Saturday, 26 September 2015

Hyvinvointiyrittäjän hyvinvointi

Kotiuduin juuri puolisoni lapsenlapsen ristiäisistä. Leikki-ikäiset, Eetu ja Ellen, saivat olla kuivaamassa pikkuveljensä, Eliaksen, pään kasteen jälkeen. Siitä se lähtee, elinikäinen yhteinen taival. Perhe, sukulaiset ja sosiaalinen yhteys ovat hyvinvoinnin kulmakiviä. Yhteenkuuluvuus ja rakkaus ovat kaikkien perustarpeita, samoin kuin hyväksi koettu terveys.

Torstaina osallistuin Sairaanhoitajayrittäjien jäsenenä Suomen Yrittäjien organisoimaan yrittäjien hyvinvointityöpajaan. Siellä pohdittiin yrittäjien jaksamista, työhyvinvointia ja siihen liittyviä haasteita. Työeläkeyhtiö Elo julkaisi Yrittäjämittari 2014 tulokset, joista nousi esille konkreettisesti tieto, että yrittäjän hyvä fyysinen kunto korreloi yritystoimintaan. Mikäli olet yrittäjä ja haluat tehdä nyt oman huoltotestisi, onnistuu se tästä linkistä.

Ns SOTE-uudistus on tuloillaan ja sen myötä myös yrittäjien työterveyshuoltoon on odotettavissa muutoksia. Koko elinkeinorakenne on muutoksen tiellä ja suuri osa uusista työpaikoista on siirtynyt mikroyrityksille. Uutena ilmiönä on tullut ns kevytyrittäjyys, jossa toimitaan yrittäjämäisesti, ilman Y-tunnusta. Yksinyrittäjyys on nouseva trendi. Yksinyrittäjäohjelman selvityksen mukaan kaksi kolmesta toimii yksinyrittäjänä Suomessa. Ikääntyneessä väessä yrittäjiä on enemmän kuin nuorissa, mutta nuorten kiinnostus yritystoiminnan käynnistämiseen on kasvussa.

Nyt on siis korkea aika puuttua ja paneutua yrittäjien hyvinvointiin! 24.10.2015 järjestetään valtakunnallinen Liikuntapäivä, jolloin useat kunto- ja terveysliikuntakeskukset avaavat ovensa maksutta osallistujille eli kaikelle kansalle! Lisäinfoa löytyy facebookista. Vaikka usein sanotaan, että "suutarin lapsella ei ole kenkiä", voin itse ylpeänä todeta, että tammikuussa 2015 tekemäni liikuntalupaus on ja pitää. Käyn viikottain kuntosalilla ja nautin siitä. Tänä aamuna olin tekemässä lihaskuntoharjoitteita jo klo 8.15.! Virkeänä hyvinvointiyrittäjä jaksaa paremmin ja yritys voi myös hyvin!

No comments:

Post a Comment