Sunday, 24 January 2016

Fight back - hyvä motto kaikille!

Sain viikolla postin mukana tilaamani Fight Back - toinen mahdollisuus kirjan, jonka on kirjoittanut Pekka Hyysalo. Pekka Hyysalo on suomalainen freestylehiihtäjä, joka tunnetaan myös hyppyonnettomuutensa ja vammautumisensa jälkeen perustamastaan Team FightBackistä. Hänet on valittu vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi ja vuoden turkulaiseksi 2014.

Luen kirjaa ihastuneena siitä sinnikyydestä ja postiivisesta asenteesta, mikä Pekalla on kuntoutumiseen ja pääsystä takaisin "elämään." Kirjan lopussa Pekka kirjoittaa: " Nykyään ymmärrän iloita pienistä asioista. Ennen onnettomuuttani en tajunnut, miten onnellinen minun olisi pitänyt olla. Nykyään osaan arvostaa kaikkea ihan eri tavalla, ihan tavallisia arkisia asioitakin. On yllättävän olennaista ymmärtää itse milloin on siistiä ja hyvä olla:"

Miksi aina pitää tapahtua jotain ikävää, ennen kuin osaamme arvostaa sitä elämää, mikä meillä on? Jokainen päivä on uusi, ainutlaatuinen mahdollisuus, joka ei koskaan toistu! Kaikki on mahdollista ja tavoitteet voivat toteutua sitkeällä työllä. Pekkakin on tehnyt todella kovaa työtä kuntoutuakseen. Yle kioski on tehnyt hyvän videon , jossa Pekka kertoo mm. siitä, miten hän Vasa Conceptin mukaan on tehnyt harjoitteita usean tunnin päivässä. Tulokset ovat olleet huimia, jopa uskomattomia. Pekka antaa rohkaisua niille, jolla on vaikeaa. Usko, toivo ja rakkaus sekä taistelutahto hyvän elämän puolesta antaa siivet huimiin suorituksiin ja mahdollisuuksiin.

Kivun kanssa kamppaileville suosittelen lukemiseksi uunituoretta kirjaa: Ota kipu haltuun. Sen kirjoittaja Helena Miranda on lääkäri, kipututkija ja itsekin kipupotilas. Kirjassa esitellään työkaluja kivun hallitsemiseen ja se jos mikä sopii myös Fight Back teemaan!

Vedän lopuksi yhden kortin Onnenkortit-pakasta ja olkoon se mottomme tulevaan viikkoon. Se on: "Olen rohkea, sillä vielä on paljon uskallettavaa."

No comments:

Post a Comment