Saturday, 30 January 2016

Tieto ei lisää tuskaa!

Oikeassa pakarassani tuntuu poltetta, samoin kuin vasemman lapaluun alla. Takana on raskas ruumiillinen ponnistus. Olen parin päivän ajan kantanut muuttokuormaa. Olen siirtänyt Kivunhoito & Lymfaterapia Leena Vallin vastaanottoni Runeberginkadulta uuteen toimipisteeseen, osoitteeseen Mannerheiminkatu 16. Siellä 3 kerroksessa käytävän päässä vasemmalla on uusi praktiikkani. Oltuani vuoden ja 4 kk täydellisesti pimennossa eli työhuoneessa, josta ei nähnyt ulos eikä saanut ikkunaa auki, nautin suurin siemauksin siitä, että työhuoneeni ikkunoista ( 3 kpl) näkyy Porvoon tori ja vilkasta katuelämää lintuperspektiivistä. Tästä tulee varmasti hyvä juttu!

Muutossa mieli vaeltaa ja miettii elämää suurempia asioita. Kuinka kauan jaksan tätä työtä tehdä? Mistä löytyy jatkaja? Mistä potilaat saavat tietoa ja hoitoa? Kaikilla hoitajilla, terapeuteilla ja lääkäreillä tuntuu olevan niin kiire ja jokainen on spesialisoitunut omiin juttuihinsa. Kuka kertoo jatkossa kipupotilaille mistä voi hakea minkäkinlaista apua ja miksi leikkausten, vammojen ja syöpähoitojen jälkeistä turvotusta tulee ehdottomasti hoitaa? Tietoa on saatavilla, mutta se tulisi olla helpommin löydettävissä.

Asiasta innostuneena lähdin etsimään muutamia linkkejä, joita kannataa katsoa: Syövänhoidon jälkeisestä lymfaturvotuksesta ja sen hoidosta on vastikään julkaisu hyvä opas. Pdf-muotoinen opas on helppo ladata itselleen. Opas lymfahoitoa saaville potilaille on myös hyvä opus. Kivun osalta Kroonisen kivun hoito-opas on tarkoitettu enemmänkin hoitavalle taholle ohjeeksi ja potilaille löytyy aiheesta kirja nimellä Kroonisen kivun ensitieto-opas. Neuropaattisen kivun hoidosta ja diagnostiikasta löytyy kattavaa infoa Duodecimista.      
Lymfapotilaan hoito-opas


Viikolla 5 ja 6 on mahdollista tulla Porvoon suuntaan kuulemaan LifeWavin bioenergeettisistä terveyslaastareista, joita käytän vastaanotollani sekä kivun että turvotuksen hoidoissa. Keskiviikkona 3.2. kerron tuotteista Askolan MS-ryhmälle ja torstaina 4.2. Eläkeliiton Porvoon seudun yhdistyksen porukalle. Kaikille avoin ja maksuton LifeWave infoilta järjestetään Porvoossa ns Lundintalolla, Aleksanterinkatu 11, 06100 Porvoo tiistaina 9.2.2016 klo 18.00. Tieto ei lisää tuskaa, joten se on tehty jaettavaksi.

No comments:

Post a Comment