Sunday, 10 January 2016

Lääkkeetön nilkan kivun hoito

VAU mikä viikko! Kyllä talvi meitä suomalaisia koetteli koko viikon maassamme! Porvoossakin mitattiin perjatai aamuna -29 astetta ja auto liikkui lämpimästä tallista jähmeästi kohti Porvoon keskustaa työpaikalle. Onneksi työt saa tehdä sisätiloissa, toisin kuin esim rakennusalan työntekijät. Työn touhussa perjantaina puoliltapäivin astuin oikealla jalallani hieman ulkosyrjälle ja NAPS! Nilkka napsahti ja kova kipu esti seuraavan askeleen ottamisen. En tiedä mikä venähti tai nyrjähti, mutta nilkka turpoi hieman ja kipu todellakin esti normaalin kävelyn. Taidan olla hieman vanha ja hapero, ajattelin!

Onneksi oli apu lähellä. Olin menossa lounaalle, joten en "ehtinyt" hoitamaan nilkkaani esim kylmällä tai alipaineella. Sitä vastoin liimasin heti patentoidut ja lääkkeettömät sekä tutkitut,  fototerapiaan perustuvat lääkinnälliset laitteet eli laastarit nilkan ympärille. Käytin IceWave- kipulaastareita nilkan molemmin puolin. Laitoin ruskean kipulaastarin kipukohtaan nilkan sisäpuolelle ja vastaavaan kohtaan nilkan ulkosyrjään valkoisen kipulaastarin. Kipu oli sen verran raju, että päätin pistää vielä nilkan haarukan kohdalle yhden Carnosin laastarin tehostamaan kipulaastareiden vaikutusta. Ja voilá, kohta pystyin astumaan jalalleni ja lähdin lounalle.

www.lifewave.com/sairaanhoitopalveluleena

Illan aikana nilkassa tuntui vielä astuessa hieman arkuutta, mutta yön jälkeen kaikki kipu, turvotus, toiminnan rajoitus sekä ylipäänsä kaikki oireet olivat poissa! Aamulla heräsin tyytyväisenä. Tänään olin aamulla kuntosalilla ja tein hyvän koko kehon lihastreenin eikä jalkavaivasta ollut tietoakaan. Mietin, että jos minulla ei olisi käytössä näitä itsehoitoon tarkoitettuja lääkkeettömiä ns akulaastareita, niin olisin joutunut turvautumaan jalan sidontaan ja kipulääkkeisiin. Vaiva olisi kestänyt useamman päivän ja pilannut ihanan viikonlopun ja treenin. I love LifeWave!

No comments:

Post a Comment