Sunday, 3 January 2016

Tieteen läpimurto - aivojen alueella havaittu imusuonistoa

Hyvää Uutta Vuotta 2016! Joulu mennä jolkotti ja uutta vuotta eletään kolmatta päivää. Lumihiutaleet ovat leijailleet hiljalleen kauniisti Porvoossa ja pakkasta on noin 10 astetta. Joululoma meni ihanasti Gran Canarian lämmössä ja kohta aloitan työt. Lomalla ehtii rentoutumaan ja miettimään kaikenlaista ja opiskelemaan.

Suomen Lymfahoito ry:n jäsenlehdessä, Lymffis 02/15, oli artikkeli jonka otsikkona oli "Uutta tietoa". Siinä referoitiin kesäkuussa 2015 julkaistua tutkimusta University of Virginia School of Medicin :ssä. Kipnis J el al raportoivat löytäneensä aivojen alueelta imusuonia, jotka ovat yhteydessä kaulan alueen imusolmukkeisiin. Tämä oli hämmästyttävä löytö, sillä näihin päiviin asti on luultu, ettei aivojen tai muun keskushermoston alueella ole lainkaan imusuonistoa. Tämän uuden löydön merkityksen arvellaan olevan valtava. Tämän uuden tiedon valossa arvellaan, että neuroimmunologisten sairauksien ymmärtämisessä ja hoidossa on mahdollista tehdä huimia edistysaskelia. Tunnetuimpia tällaisia sairauksia, joille nyt toiveikkaina etsitään selitystä ja hoitoa ovat esim. MS-tauti ja Alzheimerin tauti sekä autismi. 
Lymfajärjestelmä ja verenkiertojärjestelmä


 Myös suomalaistutkijat ovat kunnostautuneet tällä uraauurtavalla tutkimussaralla.! Nähtäväksi jää milloin lymfajärjestelmän opettaminen ja lymfaterapian hoitokeinot saadaan osaksi lääkäreiden ja hoitajien koulutusta? Tänä päivänä valitettavasti hyvin moni terveydenhuollon ammattilainen ei tiedä mitä lymfaterapia on ja mihin sitä tarvitaan.

Näin vuoden alussa moni tekee terveydenkohentamis lupauksia. Tärkein asia mielestäni elämässä on olla onnellinen. Jos/kun olet itseesi tyytyväinen, niin olet onnelllinen. "Mens sana in corpore sano - terve sielu terveessä ruumiissa" - oli jo antiikin olympialaisten korkein tavoite. Tässä totuudessa eivät vuosituhannet ole maailmaa ja ihmistä muuttaneet. Toivon meille kaikille terveyttä ja onnellisuutta vuodelle 2016!

No comments:

Post a Comment