Sunday, 17 January 2016

Ranteen ruhjevamman pika-apu.

Haluan kertoa lyhyen tarinan onnistumisesta! Perjantaina tapasin tuikituntemattoman henkilön, joka kertoi saaneensa ranteeseensa ruhjevamman edellisenä päivänä. Hän oli ollut muuttohommissa ja painava hyllykkö oli kaatunut hänen kyynärvartensa päälle. Kutsuttakoon tätä tapaamaani henkilöä vaikka "Pasiksi".

Pasi oli käynyt tapahtuman jälkeen kuvauttamassa ranteensa, mutta onneksi se ei ollut poikki eikä murtunut. Haaveri aiheutti kuitenkin "normaalin" reaktion eli ranne turposi, oli kipeä ja liikerajoitteinen. Tapasimme sattumalta ja hän näytti vammaansa. Pasi tuskaili tilannettaan ja pohti miten pystyisi yrittäjänä tekemään hommia kädellään?
Vammat kannattaa hoitaa tehokkaasti.

Tarjouduin antamaan "ensiapua". Vamma oli siis vajaan vuorokauden ikäinen, eikä Pasi ollut saanut terveyskeskuksesta sen kummempia hoito-ohjeita. Laitoin vamma alueeseen, ranteeseen kinesiolymfateipin vähentämään turvotusta. Kipua lievittämään asetin LifeWave kipulaastarit. IceWave ruskean akulaastarin laitoin ranteeseen kohtaan, jossa Pasi näytti olevan eniten kipua. Valkoinen IceWave laastari tuli kipukohdan vastakkaiselle puolelle ranteeseen. Heti teippauksen jälkeen Pasi liikutti rannetaan ja sanoi, ettei kipua tunnu. Hän ihmetteli suuresti laastareiden nopeaa kivunlievitystä eikä halunnut uskoa tapahtunutta. Toivottelimme hyviä jatkoja!

Tapasimme ohimennen samana iltapäivänä ja Pasi huikkasi minulle iloisena: " Hei, tää toimii!!" Olimme molemmat tyytyväisiä. Toisen ihmisen ilahduttaminen pyytämättä saa todella hyvälle tuulelle! Kiitos LifeWave! :)

No comments:

Post a Comment