Sunday, 23 October 2016

Digitalisaatio avasi ovet Terveyskylään

Pitkään on tiedetty, että digitalisaatio on tullut jäädäksen. Toiset paheksuvat, toiset kiittävät tätä ratkaisua. Tietotekniikan sovellutukset toimivat pääsääntöisesti eri toimipisteiden ja toimijoiden apuna, silloin kun tekniikka pelaa, eikä kyberhyökkäykset sotke systeemejä. Viikolla sain postin mukana uuden Kipuviesti-lehden, joka on Suomen Kivuntutkmusyhdistyksen julkaisu. Siinä silmiini osui heti mielenkiintoinen artikkeli, jonka on kirjoittanut Suomen kipuprofessori Eija Kalso. Otsikko "Terveyskylän kivunhallintatalo kutsuu", herätti heti kiinnostusta ja halua tutustua asiaan paremmin.

Terveyskyla.fi
Terveyskylä.fi on verkkopalvelu kaikille. Terveyskylästä löydät luotettavaa tietoa terveydestä, eri sairauksien omaehtoisesta hoidosta sekä hoitoon hakeutumisesta alan ammattilaisten tuottamana. Sivusto on tehty yhteistyössä eri sairaanhoitopiirien, kansallisia eTerveyspalveluita kehittävien  asiantuntijatahojen, eri hankkeiden, potilasjärjestöjen sekä terveydenhuollon asiantuntijoiden kanssa.Terveyskylän palveluiden jatkuvaa kehittämistä ja vaikuttavuuden tutkimusta tehdään yhteistyössä yliopistojen, tutkimuslaitosten sekä oppilaitosten kanssa.Yhteistyötä tehdään myös alan yritysten, sovellustoimittajien sekä eTerveyspelien kehittäjien kanssa

Minua kiinnostaa erityisesti Terveyskylässä sijaitseva Kivunhallintatalo. Siltä löytyy tietoa erityyppisistä kivuista ja niiden hoidosta. Siellä opetetaan arvioimaan kipua. Opetellaan erilaisia kivun hallintakeinoja, kuten esim. jaksamisen jaksoittamista. Oman erityistietohuoneensa on saanut syöpäkipuun liittyvät asiat. Tällä sivulla sairaanhotopiirit julkaisevat myös uusia ajankohtaisia uutisia ja tiedotteita kivunhoidon saralta.  

Terveyskylä on auki vuorokauden ympäri ja viikon jokaisena päivänä. Voit hyödyntää palveluita juuri silloin kun se sinulle sopii, kunhan sinulla on käytössäsi verkkoyhteys, tietokone, tabletti tai kännykkä. (terveyskyla.fi ).

No comments:

Post a Comment