Sunday, 1 January 2017

Kipsatun raajan turvotuksen hoito

Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2017! Kuuntelin päivällä Suomen Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön Uuden Vuoden puhetta televisiosta ja jäin miettimään hänen sanojaan. Hän pyysi meitä tekemään Suomen kansan yhteiseksi hyväksi kaiken sen, minkä kukin pystyy. Hän peräänkuulutti lähimmäisen rakkautta ja toisesta välittämistä. Hän toi esille myös sen, että jokaisen tulee vähintään pyrkiä huolehtimaan myös itsestään ja omasta jaksamisestaan niin hyvin kuin pystyy. Tämä on resepti, jolla tänä vuonna 100 v. täyttävä Suomi saadaan nousuun!

Nämä teesit ovat todellakin jo toteutuneet perheessämme koko jolunpyhien ajan. Jouluviikolla 80 + v. anoppini kaatui kotonaan. Seurauksena vasen ranne meni poikki, vasen kasvon puolisko siniseksi ja silmä umpeutui. Voi sitä kipua ja murhetta! Jouluaattona suihkuttelin anopin meillä ja päätin lievittää särkevää, sinistä, turvonnutta ja kipsattua kättä Physiotouch alipainehoidolla. Tein koneella ns laskimokulmausten käsittelyn lymfatoiminnan aktivoimiseksi. Sitten käsittelin alipaineella vasemman käden olkapäästä kyynrpäähän, jossa kipsi tuli vastaan. Vastaavasti kävin alipaineella läpi myös sormet ja näkyvillä olevan osan kämmentä. Hoitoaika n 20 min. Kipu lievittyi, kun turvotus ja sen tuoma paine vähenivät kipsin alla. Alla kuvat, joista näkyy muutos.

Varhainen kipsatun raajan hoito on tärkeää, jotta ei pääse kehittymään pelätty komplikaatio eli CPRS, monimuotoinen kipuoireyhtymä. Tästä aiheesta olen kirjoittanut kattavammin blogissani v 2011.

Kuva ennen hoitoa

Kuva 20 min PhysioTouch hoidon jälkeen

Kun joulunpyhinä yrittäjäkin saa levätä ja stressi laukeaa niin huomaa myös omat vaivansa. Ikävä fasettilukko on vaivannut minua jo noin kuukauden ajan rintarangassa. Sen laukaisi sairastamani flunssakierre ja työstressi. Olen kokeillut erilaisia hoitomenetelmiä, joista lupaan kertoa ensi sunnuntaina, kunhan olen kokeillut vielä muutamaa minulle täysin uutta menetelmää. 

Terveempää, kivuttomampaa ja harmonisempaa Uutta Vuotta toivon kaikille ystäville ja tutuille sekä myös uusille tuleville tuttavuuksille! Pitäkää itsestänne ja toisistanne huolta!

No comments:

Post a Comment