Sunday, 1 July 2018

Tenniskyynärpään lääkkeetön hoito

Suutarin lapsella ei ole kenkiä, näinhän on todettu monta kertaa! Puolisoni, jonka on rakennusalan yrittäjä, on pitkään valitellut tenniskyynäpää kipua. Varsinkin ylöspäin tapahtuva naulapyssyn käyttö rasittaa kyynärnastaa ja toistuva samanlainen liikerata aiheuttaa tulehdusta ja kipua. Hoito on helppoa, mutta kun ei olevinaan ole aikaa...

Olkaluun sivunastan ärtymistila kuvattiin lääketieteessä ensimmäisen kerran vuonna 1882 tenniksen pelaamisen aiheuttamana. Tästä on jäänyt nimitys tenniskyynärpää, vaikka tila on huomattavasti tavallisempi tenniksen pelaajia arkisemmilla ahertajilla. Duodecimin sivulta löytyy hyvä kuva aiheesta. Tenniskyynärpäästä on kyse, kun olkaluun alapään ulkosivunastaan kiinnittyvien ranteen ja sormien ojentajajänteiden kiinnityskohta ärtyy toistuvasta ylirasituksesta ja käden puristusvoiman käytöstä, esimerkiksi vasaroinnin tai voimakkaan väännön seurauksena vaikkapa käytettäessä pitkään ruuvimeisseliä tai jakoavainta. Myös kevyempi toimistotyö voi ilmeisesti vaikuttaa tenniskyynärpään syntyyn. Samoin tupakointi lisää tenniskyynärpään kehittymisen riskiä.
Duodecim.fi


Tenniskyynärpään pääoire on kipu, joka tuntuu kyynärpään ulkosivulla olevan kyhmyn seudussa erityisesti sormia nyrkistäessä, kun kyynärnivel on suorana. Myös sormien puristusvoima voi olla heikentynyt ja kyynärnivelen ojennus tuottaa kipua. Kipu voi joskus tuntua erittäin pienessäkin rasituksessa, esimerkiksi kahvikuppia nostaessa.

Kirjallisuudessa löytyy monia hoitokeinoja tenniskyynäpäävaivan hoitoon, mutta kokemuksesta voin sanoa, että LymphaTouch-hoito on osoittaunut kaikkein tehokkaimmaksi. Kirjoitin tästä aiheesta blogissani jo elokuussa 2011. Alipainehoidolla voidaan turvallisesti ja tehokkasti vaikuttaa tulehduksen hoitoon, turvotuksen vähenemiseen ja kudoksen aineenvaihdunnan parantamiseen sekä kivun lievitykseen. Vaikutus on nopea ja perustuu kehon oman paranemisprosessin aktivointiin. Liitännäishoitona suosittelen 6 D-tapea ja LifeWavin IceWave - lääkkeettömiä kipulaastareita.

Oma "raksamieheni" on kiireinen näin kesällä, eikä ehtinyt ottaa muuta hoitoa kuin IceWave-laastarit ja homma hoitui niilläkin tosi hyvin!

No comments:

Post a Comment