Sunday, 30 October 2011

Kummanki kaa on parempi!

Hersyvää huumoria, menevää musiikkia, kulinaristisia nautintoja ja upeaa luonnon syksyistä väriloistoa. Siinä oli viikonlopun anti noin lyhykäisyydessään. Miniloma pääkaupungissamme voi olla antoisa ja rentouttava hyvässä seurassa. Kotiin tullessa nousevat kuitenkin työkuviot heti taas mieleen. Viikonloppuna nähdyn Kummanki kaa- shown hengessä jäin pohtimaan samaa kuin Anne ja Ellu eli Kumman kaa. Siis kumman kaa kannattaa tehdä hoitoja : LymphaTouchin vai kinesioteippauksen?

Tänä päivänä harva potilaistani lähtee vastaanotoltani kokeilematta LymphaTouch-alipainehoitoa, eivät ainkaan kipupotilaat tai turvotuksesta kärsivät. Toinen suuri ryhmä, joka selkeästi hyötyy LymphaTouch-hoidosta ja kinesioteippauksesta ovat lihashuoltoon tulevat ja ns. revähdys- tai nyrjähdysvamma potilaat. Leikkauksen jälkeisen turvotuksen hoitoon liitän aina LymphaTouch-hoidon ja yleensä myös kinesiolymfateippauksen.

LymphaTouch- hoito parantaa verenkiertoa ja lymfan virtausta, vähentää kudospainetta, turvotusta ja kipua. Kinesioteippaus nopeuttaa ja tehostaa esim. monien urheiluvammojen kuntoutusta. Se parantaa lihasten toimintaa, parantaa nivelten liikkumista ja lievitää kipuja.(Olen jo aiemmassa blogi kirjoituksessani 21.8.2011 käsitellyt enemmän kinesioteippauksen vaikutuksia). Eli hoidot tehostavat toistensa vaikutusta selkeästi. Jos siis täytyy valita, että kumman kaa, niin oikea vastaus on sama kuin Ellulla ja Annella: "Kummanki kaa". Heillä tosin oli eri kysymys: "Kumman kaa olisit mielummin Pete Parkkosen vai Koop Arposen?"

Heli Sutelan, Minna Koskelan ja Ilkka Merivaaran mainio showkiertue on käynnissä. Suosittelen sitä lämpimästi, sillä nauru ja huumori lisäävät endorfiinin tuotantoa. Endorfiini on elimistön oma hormoni ja mahtava kipulääke. Nauruun voi siis jäädä "koukkuun", sillä tämä nauruhuume voi aiheuttaa riippuvuutta.....haluamme lisää naurua ja hyvää oloa!

Myös liike on lääkettä! Näin syksyllä on hyvä lähteä kuuntelemaan musiikkia, joka saa kehon liikkumaan ja tanssijalan vipattamaan. Lauantai-iltana tanssin sieluni kyllyydestä mahtavan ja karismaattisen Paula Koivuniemen esiintyessä aikuisikään entineelle yleisölle. Meno oli mahtavaa ja liikuntapiirakan suositukset täyttyivät leikiten. Liikkuminenkin voi olla hauskaa!

Kellot on siirretty ns. normaaliaikaan ja illat ovat pimeitä. Nyt on hyvä sytyttää kynttilät, valoa ja lämpöä tuomaan, ottaa lämmin kupillinen yrttiteetä ja rentoutua hetkeksi vaikkapa katsellen lempiohjelmaa telkkarista tai lukien hyvää kirjaa. Rentoutuessa latamme akkuja ja valmistaudumme uuteen alkavaan viikkoon. Mitähän hyvää ja mielenkiintoista elämä meille taas tarjoaa?

No comments:

Post a Comment