Saturday, 28 February 2015

Stressi lisää kipua: M.O.T

Minne se helmikuu hujahti, huomenna alkaa maaliskuu ja joulusta on kohta 3 kk. Stressi, kiire ja toiminnan täytteiset päivät saavat elämän "kiitämään" välillä turhankin nopeasti. Vaikka kuinka pyhästi vuoden alussa lupasin välttää stressiä, hyökkäsi se tänään voimalla kimppuuni. Kerron hieman tarkemmin.

Kävin tammikuun alussa autoliikkeessä myyntinäyttelyssä. Hurahdin uuteen Opel Corsaan ja olen 1,5 kk odottanut auton saapumista Saksasta Porvooseen. Eilen se saapui ja tänään oli sovittu kauppakirjojen teko ja auton luovutus. Aamulla lukaisin läpi tilausvarauksen ja KÄÄK! Siinä oli virhe, jota en ollut huomannut. Autoon oli tulossa vääränlaiset renkaat! (Ei siis mikään suuri murhe objektiivisesti ajatellen.) Maailmani romahti. Pidin tunnin mittaisen palopuheen syyttömälle puolisolleni ja olin todella vihainen. Tuntui kuin sauhu olisi noussut korvistani. Stressihormonit hyökkäsivät ja autonominen hermostoni reagoi sylkemällä sympaattiseen järjestelmääni "lisää bensaa liekkeihin".

Stressi lisää kipua! (www.menaiset.fi)
Stressireaktio aktivoi kipuaviestivän hermojärjestelmäni. Vaikka olen jo runsaan parin viikon ajan voinut todella hyvin, ei kipua eikä kolotusta, niin vihanpuuskan aiheuttamana alkoi lanneselässä, pararassa ja takareisissä tuntua inhoittavaa neuropaattista kivun poltetta. Ei ole todellista! Nytkö tää taas alkaa, ajattelin. Autokaupassa kaikki kuitenkin kääntyi parhainpäin ja raivostumiseni ja stressireaktioni osoittautuivat turhiksi. Silti kotiin tullessani kipu tuntui kehossa, stressireaktio jätti jälkensä! Stressi lisää kipua: M.O.T. (= mikä on todistettavissa).

Koska aamulla olin voinut hyvin, en ollut laittanut itselleni akupunktiolaastareita, joita yleensä käytän lähes päivittäin. Kotiin tullessa päätin yrittää rauhoittaa kipuani AEON-lääkkeettömällä akupunktiolaastarilla. Liimasin sen niskaani ja hetkessä tunsin mieleni rauhoittuvan, levollisen tunteen valtaavan kehoni ja hermokipuni loppui! Nyt istun tässä naputtelemassa tekstiä täysin oireettomana ja onnellisena, uuden auton omistajana. Kiitos LifeWave!

Varmuudeksi aloitin myös stressinhallinnan opiskelemisen. Oppikirjana FT, psykologian ja neurolääketieteen tohtori, Alexander Loydin, kirjoittama kirja Rakkauden periaate - stressistä menestykseen 40 päivässä. Lupaan referoida tästä myöhemmin. Stressitöntä tulevaa viikkoa, Sinulle!

No comments:

Post a Comment